Jeu de Boules Club Dongen in NPC.

Foto:

De Jeu de Boules Club Dongen spelen mee in de Nationale Petanque Competitie (NPC) onder de vlag van de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB). Dongen doet dit jaar mee met 4 teams. Hieronder het verslag van zaterdag 09 december 2017.

Team Dongen 1 speelde zaterdag thuis tegen De Bommequit 1 uit Roosendaal. Natuurlijk waren ze zeer gemotiveerd om na enkele tegenvallende wedstrijddagen weer eens te winnen. En dat was duidelijk te merken aan het spel dat ze lieten zien. Ze kwamen de eerste ronden doubletten goed door met 2 winstpartijen van de drie. De 2 Triplet partijen was echt knokken, maar werden met 2 winstpartijen afgesloten door triplet Cor timmermans , John v Rooden en Greet v/d Ven met 13 – 11. Kees Jacobs, Pierre de Jong en Andre de Wijs wonnen met 13 – 8. Daarmee werd de tussenstand 4 – 1 voor Dongen.
Van de laatste ronde 3 doubletten wisten ze gelukkig nog 1 partij te winnen en wel Cor en John met 13 – 9. Waardoor deze dag met winst kon worden afgesloten met de einduitslag van 5 – 3.

Team Dongen 2 was deze week vrij. Maar bleven wel op plaats 1 staan.

Team Dongen 3 ging naar CJB Middelburg 2 en wist na een spannende strijd gelijk te spelen met 4 – 4, waardoor ze op de 2e plaats, in de 5e divisie, kwamen. Direct achter Dongen 2 dat al 1e stond zonder te spelen.
Met enkele auto’s naar Middelburg. Normaal geen probleem. Maar op de terugreis toch wat autopech en een auto was pas om 21:30 uur s ’avonds thuis in Dongen.

Team Dongen 4 ging, op 9 december, voor hun wedstrijd op weg naar Boules de Boeuf 7 in Oss, onderweg merkten ze dat de sneeuw in deze regio al goed gevallen is. Maar gelukkig waren de wegen goed gestrooid en kwamen op tijd aan om eerst een kop koffie met gebak te nuttigen. Ruud v. Dijk was zondag jarig en trakteerde. Hij begon ook goed aan de eerste wedstrijd met Karin Jansen en wonnen hun partij met 13-8. Marian v. Gastel en Wim Koreman wisten hun partij net naar zich toe te trekken met 13-12.

Corrie Koreman en Wim Boersen verloren hun partij met 13-11 zodat met 2-1 aan de tripletten partijen begonnen kon worden. De heren speelden samen en wisten op deze banen een snelle overwinning te behalen 13-1. Jammer genoeg kregen de dames geen grip op de baan en verloren hun partij met 3-13. Tussenstand dus 3-2. Voor een overwinning moest de derde ronde met twee wedstrijden van de drie gewonnen worden. Karin Jansen en Ruud v. Dijk wisten hun partij te winnen met 13-3. Wim koreman en Marian v. Gastel wisten hun partij niet te winnen en jammer genoeg ging de partij van Wim Boersen en Corrie Koreman ook net verloren. Zodoende moesten ze vandaag genoegen nemen met een gelijkspel en gaan de volgende week naar Tilburg om tegen PVT te spelen.

De standen en wedstrijdschema zijn te zien op:
Team Dongen 1: http://nlpetanque.nl/4e-divisie-4004
Team Dongen 2+3: http://nlpetanque.nl/5e-divisie-5007-2
Team Dongen 4: http://nlpetanque.nl/6e-divisie-6005-2

Komende tijd zullen er allerlei toernooien plaatsvinden waaraan ook dongense teams deelnemen. Misschien is uw belangstelling gewekt en vooral op de dinsdagmiddag is het een mooie gelegenheid om eens een balletje mee te gooien om te proberen of deze sport iets voor u is. Overigens elke woensdagavond, dinsdag- en zaterdagmiddag en zondagmorgen wordt er gespeeld. Wij zijn te vinden in de Deken Batenburgstraat 2 (links naast het zwembad)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen