Spannende, gelijkwaardige wedstrijd voor JO-13

Na de winst van vorige week op Wieldrecht, had DVVC er vandaag weer erg veel zin in. Ze moesten tegen Right’Oh.

Na de aftrap was het al snel raak. De jongens en de meisjes konden elkaar goed vinden en al binnen 1 minuut scoorden ze de 0-1. Het ging zo snel, dat de fotograaf nog niet eens klaar stond om de eerste foto’s te maken. Right’Oh was echter wel meteen wakker.  DVVC probeerde meerdere kansen te creëren, echter was het Right’Oh die door de verdediging van DVVC kon breken en de 1-1 op het scorebord liet noteren. Voor DVVC was dat wel een tegenvaller, aangezien ze meerdere kansen op de lat en naast hadden geschoten.
Toch ging DVVC weer op jacht en al snel werd de 1-2 gescoord. Right’Oh ging al snel op jacht naar de gelijkmaker en dat lukte ook vrij vlot. 2-2. En al snel werd er weer gescoord door DVVC 2-3, maar Right’Oh trok ook deze stand snel recht 3-3.

Vlak voor rust werd er een speler van DVVC hardhandig onderuit gehaald in het strafschopgebied. De scheidsrechter liet echter doorspelen en DVVC kreeg niet de verdiende penalty. Right’Oh dreigde weer door de verdediging te breken van DVVC en kon net voor het rustsignaal de 4-3 noteren. Met deze ruststand was DVVC natuurlijk niet tevreden. Ze waren de club met het meeste balbezit en de meeste kansen, echter de kansen werden de eerste helft niet benut. Hoe zou het de tweede helft hun vergaan?

Na het fluitsignaal was het DVVC weer die snel het balletje liet rollen. Er had een wisseling plaats gevonden. De keeper en een speler van DVVC hadden van plaats gewisseld. Zo kon de de keeper ook een helft mee voetballen. DVVC had weer genoeg energie in de rust gekregen en dat resulteerde al snel in de 4-4. De wedstrijd was voor iedereen erg zwaar. De jongens en meisjes van DVVC werden moe. Het middenveld zakte niet goed mee terug en daardoor kon Right’Oh 2 keer scoren 6-4. Ondanks de achterstand herpakte DVVC zich en ging weer op zoek naar het volgende goaltje.

En….. Het lukte. DVVC scoorde de 6-5 en al snel daarna de 6-6. Met nog maar 3 minuten te gaan, probeerden de kinderen van DVVC Right’Oh goed tegen te houden. Right’Oh was erg sterk in de slotfase, maar DVVC verdedigde als team erg goed. Iedereen was blij toen het verlossende eindsignaal daar was.

Goed samen gespeeld jongens en meisjes en blijf elkaar positief coachen! Jullie zijn Toppers!

Tekst & Foto’s: Tjitske Teuling