Gedeelde koppositie voor heren 1 De Vennen

Foto:

Het eerste herenteam van De Vennen kende een bijzonder zwaar weekend met twee uitduels tegen ploegen die met evenveel punten als De Vennen aan de leiding gingen in de 3e klasse bond. Eén overwinning en een gelijkspel verder blijft De Vennen ongeslagen bovenin meedraaien. De dames toonden veel inzet tegen het bezoekende Z&PC De Gouwe maar zagen de gasten in de slotperiode toch nog ver uitlopen.

Heren 1 ging zaterdagavond op bezoek bij De Treffers in Rosmalen in een voor fatsoenlijk waterpolo eigenlijk ongeschikt -want half ondiep- bad. In de eerste twee periodes wist de thuisploeg goed te profiteren van het aan kunnen vallen in het ondiepe deel, na de 4-0 na de eerste periode bleef het verschil in de tweede periode in stand, 8-4 waarbij Dirk Luijten, Lars van Oosterbosch (2 rake strafworpen) en Geert Huijben voor de Dongense treffers zorgden. In de derde periode draaide De Vennen het duel geheel om, er kon nu verdedigd worden in het diepe deel en dat ging de ploeg aanmerkelijk beter af. Aanvallend werd de druk aanmerkelijk verhoogd en het beweeglijk spel leverde uitsluitingen, strafworpen maar bovenal doelpunten op. Geert Huijben, Mark Haast (2x), Lars van Oosterbosch (2x) en Bas ten Bulte bezorgden De Vennen zes doelpunten en daarmee een 9-10 voorsprong welke in een spannende slotperiode door treffers van Remco Jonkers en Lars in stand bleef, 11-12.

Nog geen 24 uur later wachtte in Oss met Arethusa de ploeg die net als De Vennen de volle winst uit de eerste 6 duels haalde. Voor de ogen van redelijk gevulde tribunes ontspon zich een duel waarin de thuisploeg in de eerste periode twee keer de leiding nam maar De Vennen, ondanks het missen van twee strafworpen, ook twee keer langszij kwam via Mark Haast en Bas ten Bulte In de tweede periode hielden de ploegen elkaar in evenwicht tot 4-4 (Lars van Oosterbosch en Mart Graauwmans) waarna De Vennen via drie achtereenvolgende treffers van Bas ten Bulte, Mark Haast en Lars een gaatje wist te slaan naar 4-7. De thuisploeg knokte zich echter weer terug via een sterke midvoor en ondanks treffers van Bas Verhagen, Dirk Luijten en Lars van Oosterbosch uit een strafworp kwam Arethusa in de derde periode weer terug tot 9-10.

De Vennen scoorde als eerste in de slotperiode (fraaie intikbal van Koen Hiemstra), liet enkele uitgelezen kansen op de 9-12 onbenut en zag binnen een mum van tijd de thuisploeg weer aanhaken op 11-11. Via Lars kwam De Vennen nog één keer op voorsprong (11-12) en op 13-13 nog een keer langszij maar Arethusa benutte 26 seconden voor tijd een overtal voor de 14-13. De Vennen wist dat het nog één aanval kon uitvoeren die binnen 20 seconden afgerond diende te worden. Spanning ten top dus totdat Lars van Oosterbosch vlak voor het verstrijken van de aanvalstijd een schot losliet dat op de paal belandde. In de mêlee van spelers vlak voor het Osse doel was Tom Wolf als eerste bij de bal en wist deze buiten bereik van de Osse keeper in het doel te plaatsen, 14-14. In die stand kwam de laatste 5 seconden geen wijziging meer waardoor Arehusa en De Vennen nu met 19 punten uit 7 duels aan de leiding gaan. A.s. zaterdag ontvangen de heren om 18.10u Zeester-Meerval uit Uden, met 18 punten nummer 3 op de ranglijst en de meest trefzekere ploeg tot nu toe.

Dames 1 wilde zich revancheren voor de blamerende nederlaag de week ervoor en dat leidde in het duel tegen Z&PC De Gouwe lange tijd tot een gelijk opgaande wedstrijd waarin De Vennen helaas te vaak aanvallen afsloot met een schot recht op de keepster af. Omdat Carina Spronk in het doel van De Vennen enkele goede reddingen had bleven de ploegen tot 4-6 halverwege de derde periode in elkaars buurt. Vanaf dat moment leek het echter wel of De Vennen te graag wilde, hetgeen leidde tot slordigheidjes in de aanvalsopbouw en daar wist De Gouwe wel raad mee. Die ploeg drijft op routine en profiteerde genadeloos waardoor er een geflatteerde 5-12 eindstand op het bord kwam. Rachel de Vet was driemaal trefzeker en ook Merel van den Heijkant en Judy Goossens lieten de Dongense aanhang juichen. OZ&PC uit Oldenzaal is zaterdag om 19.40u de volgende tegenstander voor de dames.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen