DVVC verslikt zich in LSV

In eigen huis is DVVC er niet in geslaagd het laaggeplaatste LSV uit Boxtel te verslaan. De groenwit brigade speelde teleurstellend 1-1 en liet hiermee weer dure punten liggen. Ook zakt het hiermee naar plaats 3 op de ranglijst. Het gemis aan vele opgelegd kansen, met name in de eerste helft, was debet aan het resultaat.

DVVC begon weer fel aan het duel en creëerde in het eerste kwartier een handvol opgelegde kansen. Fatih Kaya had geen controle over de bal na een prima pass van aanvoerder Ron Heijmans. Een venijnig schot van Remco Kroese werd ternauwernood tot corner verwerd door de LSV goalie. Een schot vanaf de 16 meter van Sefa Yalcindag verdween enkele centimeters aan de verkeerde kant van de pal. Neset Olmez legde de bal na een mooie actie klaar voor de jarige Stefan van Dongen maar alles zonder resultaat. Ook een solo van Koen Swanen had meer verdiend maar weer stond de Boxtelse doelman in de weg.

Dit alles was na 13 minuten spelen waarin de tegenstander amper over de middellijn kwam. Hierna zwakte de aanvalsdrift enigszins af en de tegenstander kon even op adem komen. Het duurde tot 5 minuten voor de rust voordat er weer een kans te noteren viel. Koen Swanen legde de bal na een mooie actie voor de voeten van Stefan van Dongen maar zijn verjaardagscadeau bleef uit, de bal belandde op de paal. In minuut 45 had DVVC wel geluk dat het niet op achterstand kwam. Bij een van de zeldzame acties van de voorwaartsen van LSV verdween de bal voor DVVC net aan de goede kant van het houtwerk. In blessuretijd van het eerste bedrijf had Ron Heijmans, die met regelmaat voorin te vinden was, pech dat zijn schot rakelings naast ging.

Net als in de eerste helft kwam DVVC na de thee fel uit de startblokken en creëerde weer verschillende kansen om de score te openen. Remco Kroese faalde alleen voor doel, de inzet van Sefa Yalcindag werd nipt tot corner verwerkt en Stefan van Dongen had geen geluk met zijn kopbal en zo leek het scenario van de eerste helft te herhalen. De bezoekers kregen het gevoel dat ze deze middag niet met lege handen huiswaarts hoefde te keren. Tussen de 65e en 70e minuut kreeg het een drietal mogelijkheden en bij DVVC was even de organisatie zoek. Bij de volgende aanval van LSV was het wel prijs en DVVC stond met 0-1 achter.

Inmiddels was Memik Kizilcik in het veld gekomen en de thuisploeg perste er nog een slotoffensief in. Eerst knalde Ron Heijmans een vrije trap op de lat maar even later werd zijn inzet perfect ingekopt door Remco Kroese. Hierna nam de druk op het vijandelijk doel alleen maar toe. Zes minuten voor tijd ging Remco Kroese alleen op het doel af en werd gevloerd met slechts geel voor de boosdoener. Ook Memik Kizilcik kon bijna tot matchwinnaar gekroond worden maar zijn kopbal had niet genoeg kracht. In de voorlaatste minuut kwam DVVC ook nog goed weg daar de LSV spits zijn vizier niet op scherp had staan. Ver in blessuretijd, wegens veel tijdrekken van LSV, leek Remco Kroese de winnende te maken maar alleen voor doel werd zijn inzet wederom gepareerd door de LSV doelman en zo verloor DVVC 2 dure punten.

Komende zondag de moeilijke uitwedstrijd tegen de nieuwe nr 2 op de ranglijst, Berkdijk. Aanvang 14:30 uur op sportpark Kegelaar te Kaatsheuvel.

Tekst & foto: Mathé de Jong