Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

Foto:

In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart plaatste Ad Faro (’s Gravenmoer) zich voor de halve finale van het prestigieuze Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg-driebandentoernooi voor de grote tafel. Ad speelde liefst 67% boven de moyennegrens.

Hij zette het geweldige gemiddelde va 0.888 neer. In zijn beste partij liet hij het gemiddelde van 1.000 precies noteren. Ook Henk Schneiderberg uit Bavel plaatste zich voor de volgende ronde. Beide spelers maakten ook een mooie serie van vier. Francine van Yperen blijft aan de leiding van het hoogste serie klassement met een fraaie serie van vijf. Dick van Zwietering werd derde en is uitgeschakeld.

Biljartsport Landelijke vierde divisie:
Lion van Loon wint van SunControls
In sportcafé ’t Vaartje speelde team autobedrijf Lion van Loon Dongen de derby tegen huisgenoot SunControls Tilburg. In de eerste sessie was er winst voor Leo Loonen op Jos Hamers. Leo maakte korte metten en was al na 24 beurten bij de finish. Leo kwam uit op het formidabele gemiddelde van 0.833. Gerard Gabriëls bracht de partijen in evenwicht door winst op Toon Verbunt. Toon kwam maar twee luttele caramboles te kort. Toon maakte net als Leo een mooie serie van vier. In de tweede sessie wist Ad Faro Stephan v.d. Hooff te verschalken. Ad stond achter, maar soot aan met een schitterende serie van zeven (!). Daarna denderde hij door en finishte met slechts 37 beurten. Hij kwam uit op het mooie gemiddelde van 0.675. Op de andere tafel een marathon partij. Nhiep Tran pakte nipt de winst op Anton Smulders. Anton maakte nog wel een mooie serie van vier. Aan het eind kwam hij slechts drie caramboles te kort. Door dit resultaat staat team Van Loon nu op de zevende plaats. Team SunControls staat hier één plaats achter.

Biljartsport-districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-groot:
Winst team Hazenberg
In sportcafé ’t Vaartje won team Hazenberg De Moer Grondwerken en Bestratingen met 27-26 van team Players uit Oosterhout. Kopman Charles Mekes was de man van de avond. Hij had maar 33 beurten nodig om te finishen. Hij kwam uit op het fantastische gemiddelde van 1.181. Hij maakte bovendien een prachtige serie van zes. Nhiep Tran zorgde eveneens voor winst. Hi had maar 38 beurten nodig om de finish te bereiken. Hij kwam uit op het mooie gemiddelde van 0.552. Embert Broekhoven moest als enige verlies incasseren. Hij kreeg ook maar 45 beurten. Door dit resultaat houdt team Hazenberg aansluiting met de top.

Winst ’t Vaartje
In Hilvarenbeek won team ’t Vaartje met 22-27 van team Touche. Piet Kamp was de enige die verloor. De gebroeders Smolders pakten de winst wel. Henk speelde een degelijke partij en loodste zijn partij bekwaam naar de winst. Kopman Ad. Speelde een buitengewoon goede partij. Hij was al na 28 beurten bij de finish. Hij liet het geweldige gemiddelde van 0821 voor zich noteren. Ook hij maakte een prachtige serie van 6. Door dit resultaatis team ’t Vaartje opgeklommen naar de vijfde plaats.

Biljartsport-districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-klein:
Nipt verlies Café ’t Vaartje
In sportcafé ’t Vaartje verloor team Café ’t Vaartje met 22-23 van team K.T.O. uit Kaatsheuvel. Ton Kemmeren kreeg geen schijn van kans . Zijn opponent was al na 26 beurten bij de finish. Patrick Schrijver en Piet Vissers pakten de winst wel. Patrick speelde een gedegen partij en troefde zijn tegenstander bekwaam af. Hij maakte bovendien een mooie serie van vier. Piet speelde een prima partij Hij was al na 37 beurten bij de finish en kwam uit op het mooie gemiddelde van 0.837. Door dit resultaat handhaaft team Café ’t Vaartje zich in de middenmoot.

Nederlaag AK Deur & Interieur
In Dorst verloor team AK Deur & Interieur Kaatsheuvel van team Dorpszicht. Erwin Ligtenberg kreeg maar 44 beurten en verloor. Ook voor Jos Hamers was er verlies. Jos kreeg zelfs maar 35 beurten. De eer werd gered door kopman Jan Ligtenberg. Hij liet zien waartoe hij in staat is. Na 20 beurten (!) was hij al bij de finish. Hij liet het fantastische gemiddelde van 1.250 voor zich noteren. Hij maakte bovendien een prachtige serie van vijf.

Aankondigingen
Landelijke competitie driebanden-groot
Team Lion van Loon thuis
Team autobedrijf Lion van Loon Dongen speelt op vrijdagavond 17 november in de Landelijke competitie van de KNBB thuis tegen team Van den Berg uit Uden. Beide teams staan gelijk. Het belooft daarom een interessante ontmoeting te worden. Team Lion van Loon heeft de winst nodig om de weg naar boven in te zetten. Team autobedrijf Lion van Loon Dongen bestaat uit Marrie Kleinloog, Ad Faro, Nhiep Tran, Leo Loonen en Toon Verbunt. De wedstrijd in sportcafé ‘t Vaartje begint om 19.30 uur.

Districtscompetitie driebanden-groot:
Thuiswedstrijd Hazenberg
Team Hazenberg De Moer Grondwerken en Bestratingen speelt op dinsdagavond 21 november een thuiswedstrijd. Het moet het dan in de districtscompetitie Midden-Brabant in de spelsoort driebanden-groot opnemen tegen team Z.B.G.G. uit Hoeven. Team Hazenberg heeft de punten nodig om aansluiting te behouden met de top. Team Hazenberg bestaat uit Charles Mekes, Nhiep Tran, Embert Broekhoven en Theo Laros. De aanvang van de wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje is 19.30 uur.

Districtscompetitie driebanden-klein:
Thuiswedstrijd sportcafé ‘t Vaartje
Op 21 november speelt team ’t Vaartje een thuiswedstrijd. Het speelt dan tegen team De Eekhoorn uit Oosterhout. Het betreft een wedstrijd in de competitie van het district Midden-Brabant in de spelsoort driebanden-klein. Team sportcafé ’t Vaartje bestaat uit Ton Kemmeren, Bart de Wijs, Piet Vissers en Patrick Schrijver. De aanvang van de wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje is 19.30 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen