Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

Foto:

In sportcafé ’t Vaartje in Dongen (-Vaart) wordt voor de drieëntwintigste keer het traditionele Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg-driebandentoernooi voor de grote tafel gehouden. De inschrijving sluit op 1 oktober.

Er wordt in principe weer gespeeld in poules van vijf. In ieder geval de beste twee plaatsen zich voor de volgende ronde. Mogelijk hebben de nummers drie hier ook nog kans op. Het aantal te behalen caramboles is afhankelijk van het gemiddelde. Het toernooi start in oktober en eindigt in december/januari. Bij de indeling wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de verschillende competitieschema’s. Aanmelden bij sportcafé ‘t Vaartje, Vaartweg 137 5106 NC Dongen-Vaart (tel: 0162-312275). Inschrijven kan ook via de website http://hetvaartje.com/inschrijvenbspdv/.

Biljartsport-districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-groot:
Team Hazenberg blijft winnen
In sportcafé ’t Vaartje pakte team Hazenberg De Moer Grondwerken en Bestratingen opnieuw de winst. Het was de derde winst op een rij. Deze keer werd het 26-21 tegen team De Hoef uit Tilburg. Theo Laros speelde een degelijke partij en pakte de winst in slechts 45 beurten. Hij kwam uit op een gemiddelde van 0.400. Hij maakte bovendien een fraaie serie van vier. Nhiep Tran pakte eveneens bekwaam de winst. Hij had zelfs nog een beurt minder nodig. Hij liet het mooie moyenne van 0.477 voor zich noteren. Ook Embert Broekhoven speelde goed. Hij had echter de pech dat zijn opponent in slechts 30 beurten uitspeelde. Door dit resultaat staat team Hazenberg op een mooie eerste plaats. Wel moet het deze koppositie delen met B.S.V. uit Waalwijk.

Team ’t Vaartje start met winst
In Tilburg is team ’t Vaartje de driebanden-groot competitie van het district Midden-Brabant uitstekend begonnen. Tegen team Borduurhuis werd nipt met 26-27 gewonnen. De enige winst partij kwam op naam van Henk Smolders junior. Hij was in 33 beurten al bij de finish en gaf daarmee zijn opponent geen schijn van kans. Hij liet het schitterende gemiddelde van 0.515 voor zich noteren. Piet Kamp liep tegen een ijzersterke rivaal aan. Deze had zelfs maar 29 beurten nodig om de meet te passeren. Toch deed Piet het uitstekend. Hij kwam maar drie caramboles te kort en kwam uit op het fraaie moyenne van 0.551. Kopman Ad Smolders verloor, ondanks een mooie serie van vier. Ook Ad speelde verdienstelijk en kwam uit op het degelijke gemiddelde van 0.511. Hij kwam slechts één luttele carambole te kort. Door dit fraaie resultaat staat dit team nu op een mooie zesde plaats.

Biljartsport-districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-klein:
Nipte winst team Café ’t Vaartje
Team Café ’t Vaartje pakte de winst tegen team ’t Oude Tramstation uit Elshout. Het betreft een wedstrijd in de B1 klasse (driebanden-klein) van het district Midden-Brabant.Het werd 26-27. In de eerste partij pakte Patrick Schrijver bekwaam de winst. Hij maakte een prachtige serie van vijf. Hij hield de gehele partij zijn opponent goed in de greep. In een marathonpartij lukt het Piet Vissers net niet om de winst te pakken. Piet kwam slechts twee caramboles te kort. Ook kopman Bart de Wijs moest verlies incasseren. Ook hij hield echter de schade beperkt. Team Café ’t Vaartje staat momenteel op de dertiende plaats.

Gevoelig verlies AK Deur & Interieur
In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart liep team AK Deur & Interieur Kaatsheuvel tegen een gevoelige nederlaag aan. Het betreft een wedstrijd in de B2 competitie van het district Midden-Brabant in de spelsoort driebanden-klein. Johan Ligtenberg kreeg maar 28 beurten en Erwin Ligtenberg slechts 35. Jos Hamers kon ondanks de 61 beurten de finish niet bereiken. Het werd derhalve een gevoelige 18-30 nederlaag. Door dit resultaat staat team AK op de deritende plaats.

Aankondiging
Biljartsport Landelijke vierde divisie:
Derby P.C. Kamp – Lion van Loon
Op vrijdagavond 29 september speelt team P.C. Kamp Scheeps- en Konstruktiewerken B.V. in sportcafé ’t Vaartje een thuiswedstrijd tegen huisgenoot team autobedrijf Lion van Loon Dongen. Team Kamp heeft de winst nodig om nog kans te maken op de titel. Team Kamp bestaat uit: Ad Smolders, Patrick Schrijver, Willy v.d. Wiel, Jan Ligtenberg en Piet Kamp. Team autobedrijf Lion van Loon bestaat uit Marrie Kleinloog, Ad Faro, Embert Broekhoven, Nhiep Tran, Leo Loonen en Toon Verbunt. De wedstrijd begint om 19.30 uur.

Biljartsport District Midden-Brabant:
Thuiswedstrijd Hazenberg
Team Hazenberg De Moer Grondwerken en Bestratingen speelt op 3 oktober een thuiswedstrijd. Het moet het dan in de districtscompetitie Midden-Brabant in de spelsoort driebanden-groot opnemen tegen team DKM uit Oosterhout. Team Hazenberg bestaat uit Charles Mekes, Nhiep Tran, Embert Broekhoven en Theo Laros. De aanvang van de wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje is 19.30 uur.

Thuiswedstrijd AK Deur & Interieur
Team AK speelt op 3 oktober een thuiswedstrijd. Het moet het dan in de driebanden-klein competitie van het district Midden-Brabant opnemen tegen team ’t Pleintje uit Dussen. Team AK bestaat uit Jan, Johan, Erwin en Edwin Ligtenberg en Jos Hamers. De aanvang van de wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje is 19.30 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen