Krachtig herstel DVVC MO15-1

Zaterdag 23 september mocht DVVC M015-1 na 3 bekerwedstrijden voor het eerst een competitiewedstrijd dit seizoen. De tegenstander was het Oosterhoutse SCO MO15-1. De speelsters die het moesten gaan doen waren: Dolores, Jessica, Meri, Veronique, Lola, Rachel, Isa, Mirthe, Minke, Meyke, Kimi, Roos en Brynn. De enige afwezige was Dwaresa.

In het begin was het duidelijk dat de teams wel ongeveer even sterk waren. Het spel golfde een beetje op en neer, maar wel zonder echt grote kansen. Na een kwartiertje a 20 minuten konden de Groen Witten meiden toch juichen Kimi kreeg de bal in de 16 en met een puntertje verschalkte ze de keepster van SCO (1-0). DVVC ging verder met voetballen, maar SCO werd 10 minuten voor rust toch iets sterker en kreeg wat kansen. Helaas viel net voor rust dan toch de 1-1 de goed spelende linksbuiten van SCO omspeelde Jessica en kon 1 op 1 tegen Dolores komen en schoot goed raak.

Na de rust was SCO weer wat sterker, maar de kansen die ze kregen werden tegengehouden door Dolores, de verdediging of werd naast geschoten. DVVC kwam er niet echt meer aan te pas maar ineens werd Meyke de diepte ingestuurd en ook zij kon 1 op 1 met de keepster gaan het schot van Meyke ging via de binnenkant van de paal over de doellijn. De 2-1 bleek funest te zijn voor SCO want DVVC nam de regie over in de wedstrijd en liet weer zien dat het kan voetballen. Met mooie combinaties werd er op de helft van SCO gevoetbald, en als SCO de bal naar de aanvallers speelde werden deze onschadelijk gemaakt door de verdediging van DVVC. DVVC werd weer gevaarlijk en dat resulteerde in een 3e doelpunt en ook deze kwam op naam van Kimi toen ze de bal in de 16 kreeg schoot ze weer feilloos raak (3-1). Na de 3-1 volgde snel de 4-1 en dit was misschien wel de mooiste goal linksback Lola onderschepte de bal en liep met de bal naar voren en gaf een paas op Minke, ze nam de bal met rechts aan en met haar linkerbeen legde ze de bal achter de keepster in de goal (4-1). Na deze goal volgde er nog een doelpunt de bal kwam bij Isa die de bal op goal schoot de bal ging langs de keeper maar had helaas niet voldoende snelheid, maar daar was Kimi weer die de bal het laatste zetje gaf en haar 4e en DVVC zijn 5e maakte (5-1). Kort hierna floot scheidsrechter Skyler de wedstrijd af en waren de eerste 3 punten binnen.