Voorbeschouwing VV Dongen – OFC

Foto:

Zondag 24 september om 14.30 uur trapt VV Dongen af voor de Topper tegen OFC uit Oostzaan. Beide ploegen staan in de kop van het klassement en hebben evenveel punten uit vier wedstrijden (9). Ze gaan er beiden alles aan doen om een gat te slaan. Hoe dat gaat aflopen kunt u allen op het (hoogstwaarschijnlijk) zonovergoten Sportpark de Biezen mee gaan maken. VV Dongen tankte vorige week veel zelfvertrouwen door in een uitduel JVC Cuijk met 2-4 te verslaan waar OFC thuis in extremis won van het uit Heemstede komende ADO ’20. (4-3)

OFC is een club die nog geen zeven jaar geleden in de 3e klasse uitkwam. Onder leiding van een aantal grote sponsors kreeg de club de financiële ruimte om haar ambitie uit te voeren. De weg naar de top van het amateurvoetbal begon in 2012. De club promoveerde tot en met nu maar liefst vier keer. Welgeteld twee kampioenschappen en de andere twee promoties werden in de nacompetitie afgedwongen. Net als streek-concurrent ASV de Dijk wil de club naar een nog hoger niveau en heeft daar veel voor over.

Vorig seizoen ging het niet naar wens. Ondanks de aanwezige kwaliteit in de selectie speelde het team o.l.v. de inmiddels vertrokken trainer Imdat Ilguy erg wisselvallig en kwam naarmate het einde van het seizoen naderde in de problemen. Een paar wedstrijden voor het einde van de competitie werd good-old Rinus Israël van stal gehaald om te redden wat er te redden viel, want degradatie of spelen in de nacompetitie zou OFC onwaardig zijn geweest. Uiteindelijk eindigde het team op de 10e plaats en de pijlen werden gericht op het huidige seizoen. OFC wordt door de volgers gezien als kampioenkandidaat.

Na vier wedstrijden valt er goed af te lezen dat de ploeg over genoeg kwaliteit en geluk beschikt. Een paar gerichte aankopen zijn er in de zomer gedaan, waaronder de 23-jarige Damien Menzo. Hij speelde vorig seizoen nog bij De Dijk en scoorde zelfs tegen zijn huidige team de gelijkmaker. Over geluk mag het team van de huidige trainer Yuri Rose niet ontevreden zijn. Na de ‘pechwedstrijd’ tegen Be Quick 1887 (1-0 verlies ondanks een dominante wedstrijd) wonnen de Oostzaners in Rosmalen in de absolute slotfase (0-1). En dat gebeurde vorige week tegen ADO ’20 weer toen OFC tot twee keer toe een voorsprong uit handen gaf ( 2-0 werd 2-2 en 3-2 werd 3-3). Linksback Weirsma kreeg het in de blessuretijd op zijn heupen en scoorde de 4-3. Trainer Yuri Rose was vooral niet te spreken over hoe zijn team de voorsprongen weggaf. OFC is dus een team dat makkelijk kan combineren en met aanvallers als Nick Kramer en Rachid el Yaghmouri dodelijke aanvallers heeft.

VV Dongen speelde vorige week een meer dan uitstekende wedstrijd. Maar het verschil t.o.v. de wedstrijd tegen Be Quick was zo groot dat je jezelf mag afvragen of zo’n niveauverschil ook weer niet kan leiden tot groot verval. Zeker tegen een team als OFC wordt veel gevraagd van de conditionele eigenschappen. Voetballend zal OFC de betere ploeg zijn, maar vorig seizoen zag je dat je alleen met mooi voetbal geen resultaten kan boeken. Na vier wedstrijden wordt het voor de technische staf wel steeds duidelijker met welke basis ze verder willen, alhoewel je dat van trainer Timmers nooit van te voren weet. Hij zal altijd uitgaan van het collectief en weet zijn ploeg altijd wel net dat ene zetje te geven als er iets ontbreekt. Hoe dat zich zondag vertaalt naar de wedstrijd tegen OFC zal u zelf moeten komen beleven.

Het Middagje VV Dongen, een heuse Topper tegen OFC!! Mooi weer, spanning, goed voetbal en twee ploegen die er voor gaan. U bent van harte welkom op Sportpark de Biezen. Aanvang van d wedstrijd is 14.30 uur Tot zondag !!

Door Frank van Heteren / Foto Jeffrey Oomens

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen