ONI strijdend onderuit tegen Woudrichem met 2-4

ONI heeft afgelopen zaterdag de 2e oefenwedstrijd met 2-4 verloren van een prima spelend Woudrichem. Het strijdbare ONI moest onder het toeziend oog van ruim 200 honderd toeschouwers de zege laten aan de kersverse 2e klasser uit Woerkum.

Een technisch en tactisch sterk Woudrichem liet deze middag het verschil in klasse zien en stapte als verdiend winnaar van het veld. ONI speelde volgens Trainer Andre van Vugt een wedstrijd waarvan men diende te leren. Woudrichem begon furieus aan de wedstrijd en het was alle hens aan dek voor Oranje hemden, die in de 16e minuut de 0-1 moesten incasseren. Hierna kwam ONI heel langzaam iets beter voor de dag en dwong het enkele mogelijkheden af, maar moest er een hoekschop aan te pas komen om de gelijkmaker te maken, deze kwam vanaf het hoofd van Lars van de Kletersteeg in de 22e minuut.

In de voetbal euforie vergat ONI hierna te doen wat het opgedragen was en maakte Woudrichem daar dankbaar gebruik van in de 36 en 38e minuut, waarbij de 1-3 een wereld doelpunt was middels een omhaal van een meter 12 die pardoes in de kruising vloog en waarvoor hij een luid applaus mocht ontvangen. Dit was tevens de rust stand en zoals vorige week werd ook nu het gehele team vervangen door 10 verse krachten, alleen de doelman bleef staan, deze nieuwe 10 lieten zich na rust gelijk gelden en was het Scotty van Leeuwen die de 2-3 direct na rust tegen het netje schoot.

In de periode tussen deze treffer en de 79e minuut kwamen er legio kansen voor Woudrichem en kwam ONI ook enkele malen knap voetballend voor het Woerkumse doel, maar treffers leverde het niet op tot aan de 79e minuut waarin Woudrichem de 2-4 maakte en de wedstrijd op slot gooide. ONI probeerde het nog met de laatste krachtsinspanning maar de vermoeidheid sloeg toe en de scherpte was er af en aldus bleef de 2-4 op het bord staan. Met de nodige meters in de benen, en gezien hebbende hoe het kan en moet werd een zeer leerzame wedstrijd afgesloten tegen een sterk Woudrichem wat al 5 jaar met het zelfde team acteert en waarbij ONI nog zoekende is gezien de vele nieuwe gezichten en dan zijn dit soort wedstrijden een goede leerschool.

A.s Dinsdagavond om 19.30 speelt ONI thuis tegen Raamsdonk en kan men laten zien wat men heeft opgestoken na het treffen met Woudrichem.