Voorbeschouwing Hercules – VV Dongen

Foto:

Voorbeschouwing Hercules – VV DongenNog maar amper een paar uur terug van een hele mooie vakantie mag ik proberen u warm te krijgen voor een bezoek aan de wedstrijd van woensdag 23 augustus aanstaande in Utrecht. Op het programma staat een interessante ontmoeting tussen onze plaatselijke helden en competitiegenoot Hercules. Inzet: een plaats in de Landelijke KNVB beker. Aanvang van het duel is 18.00 uur op Sportpark Voordorp in Utrecht

Ik moet u heel eerlijk bekennen dat ik VV Dongen nog geen minuut heb zien spelen in de voorbereiding en dat ik onder het genot van Franse en Spaanse wijnen mezelf via de Whatsapp op de hoogte heb laten houden van de prestaties van het team van Ron Timmers. Op afstand begreep ik dat de voorbereiding erg rommelig is verlopen en dat de trainingen een soort duiventil waren van terugkerende vakantiegangers en van spelers die er nog even tussenuit moesten. Voor een trainer en zijn staf is dat niet de meest ideale omstandigheid. Maar ja, we hebben het hier over amateurvoetbal, weliswaar op een zeer hoog niveau; die gasten verdienen natuurlijk ook hun lol.

Ik kan er alles van vinden maar de resultaten waren dan ook niet om erg warm van te worden. Reden tot zorg zat hem vooral in het feit dat de competitie met rasse schreden naderde en de zorg of iedereen wel weer op elkaar ingespeeld zou raken. Toen ik het resultaat van de wedstrijd tegen Gemert zag (5-1 nederlaag) overheerste toch vooral een klein paniekerig gevoel van :”Oei, dat is wel een erg grote nederlaag” en ondanks dat het om een voorbereidingspot ging zocht ik naar aanknopingspunten om dat akelige gevoel kwijt te raken.

Gelukkig kwam de geruststelling toen ik afgelopen zaterdag in mijn hangmat, vergezeld van een paar stokbroodjes met patta negra, tomaat, knoflook en een heerlijke Vin Blanc Sec de doelpunten zag binnenvliegen op mijn telefoon. Mijn Franse maat Jean Charles leefde gepassioneerd met me mee en bij elk doelpunt schonken we de glazen vol. Tegen het einde van de wedstrijd lagen er drie lege flessen ‘mort’ op het pas gemaaide gazon. Dat was zo ongeveer mijn voorbereiding en nu ik weer de grond van het prachtige Dongen onder mijn voeten voel is de focus weer volledig op de mooie club gelegd.

Tegenstander van woensdag Hercules wist in Assen met 0-3 te winnen van ACV. Volgens het verslag een degelijke overwinning. Toch las ik namen in het team van trainer Eric Speelziek die ik vorig seizoen niet voorbij heb zien komen. Dat zou kunnen betekenen dat het team zich versterkt heeft. VV Dongen heeft dat in ieder geval wel gedaan, want na het afscheid van Jorik Mijnhijmer, Rick Schouw en Tom Waltman zijn er drie nieuwe spelers aan de selectie toegevoegd. Anwar Tuithof (UDI 19), Thomas Schilders (JVC Cuijk) en Mustafa Mohammed (Baronie) mogen de competitiestrijd aangaan met de gevestigde orde om een plaats in de basiself te bemachtigen. Vooralsnog was het Mustafa Mohammed die afgelopen zaterdag vanaf de eerste minuut zijn opwachting maakte en het publiek zijn klasse liet zien met twee doelpunten. Zijn tweede goal werd tot in de verste uithoek van Frankrijk besproken. Nog voordat zijn lob vanaf 30 – 40 meter over de doellijn rolde had hij zijn handen al in de lucht. Toch een mooi visitekaartje?

De strijd tussen de beide kemphanen zal interessant worden want tijdens het vorige seizoen deden beide teams maar weinig voor elkaar onder. De wedstrijd in Utrecht werd door Hercules met 1-0 gewonnen in een ambiance waar de krachtige wind en de vele blessures bij VV Dongen het verhaal bepaalden. In Dongen wonnen de Kanaries met 2-0, maar ook in dat duel had het klimaat effect op het spel. De regen kwam met bakken naar beneden en van echt voetbal was amper sprake. Hercules sneed zichzelf in de vingers omdat het continue bezig was met de dienstdoende arbiter en zag bij de 1-0 van Koenen een overtreding. De spannende pot werd pas in de absolute slotfase beslist door een treffer van Rick Schouw. Hercules speelde die middag zeker niet slecht en kreeg een aantal kansjes, maar het verdedigingscentrum van VV Dongen was die middag net iets beter.

Hercules eindigde de competitie als vierde net onder VV Dongen. Hier geldt dus: Nieuwe Kansen Nieuwe Prijzen. Iedereen begint met een schone lei en derhalve is het boeiend om te zien hoe beide teams er voor staan zo net voor de aanvang van de competitie. Inzet is dus een plaats en de Landelijke KNVB beker waarbij er in de volgende ronde zomaar een BVO geloot kan worden.

Door Frank van Heteren

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen