Zondag derde Mathieu Hermans Klassieker

Foto:

Zondag vertrekt vanaf de Viersprong in Dongen de derde Mathieu Hermans Klassieker. Wielrenners, sportfietsers en recreanten rijden de 90 kilometer tocht. De route ‘Tegen de stroom in’ loopt langs het prachtige Maasgebied en nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen. De rustplaats is bij café het Veerhuis aan de Maas in Bokhoven.  Mathieu Hermans de naamgever van de tocht kent het gebied als zijn broekzak. Het was zijn voormalige trainingsgebied waar hij de basis legde voor de vele overwinningen in de Vuelta en de Tour.

Maar ook voor de gewone fietser is er een mooie tocht uitgezet. De 40 kilometer loopt langs ’s Gravenmoer, Waspik en langs de Donge terug naar café de Viersprong. Ook voor deze deelnemers is er een rustplaats, bij café Hieriest tegenover de Bartholomeuskerk in Waspik. Inschrijving voor de recreatieve 40 km-tocht is 5 euro. De inschrijving voor de 90 km bedraagt 7.50 euro. NTFU leden krijgen 1,50 euro korting. .

Er kan vanaf 8.30 uur tot 11.00 uur worden gestart. Om 9.30 uur is het gezamenlijke vertrek van het ‘peloton’. Een aantal prominenten hebben toegezegd om mee te zullen rijden voor het goede doel. Deelnemers rijden zij aan zij met Olympisch kampioenen, oud-renners en prominenten als Bob de Jong, Theo de Rooij, Max van Heeswijk, Brabander van het Jaar en ambassadeur van Gijsje Eigenwijsje Ruud van der Meijden en natuurlijk Mathieu Hermans zelf. De opbrengst gaat namelijk naar de stichting Gijsje Eigenwijsje. Deze stichting biedt gezinnen met een kind met een levensbedreigende ziekte een volledig verzorgde week aan in een speciaal daarvoor ingericht vakantiehuis.

Dit jaar zijn ook bedrijven benaderd om te sponsoren door hun werknemers in te schrijven. Er blijkt al goede belangstelling voor te bestaan. Het is ook voor bedrijven van belang dat werknemers gezond bewegen. Wat is er dan mooier dan samen als groep op de fiets te stappen en daarmee ook nog een goed doel te sponsoren.

Mathieu Hermans:’ Het is nu het derde jaar. Het evenement wordt ieder jaar beter. Dit jaar werken er zo’n 50 vrijwilligers mee. Voor een groot deel zijn dat leden van de Dongense wielervereniging TC de Kleppers. Het hoeft geen grootschalige tocht te worden zoals de Amstel Gold, maar het zou mooi zijn om ieder jaar weer wat meer deelnemers te trekken, al staat of valt dat natuurlijk met goed weer. Het moet een mooie sportieve tocht zijn waar mensen zich thuisvoelen.

Meer informatie is te vinden op: www.mathieuhermans.com/Tegen-De-Stroom-In-Klassieker. Daar is ook de plattegrond van de routes te vinden en zijn de tochten (in gpx) te downloaden voor het navigatiesysteem.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen