Heren handballers bij winst komend weekeinde kampioen in Blerick

De heren van Dongen blijven verassen. Door de winst vorige week tegen Witte Ster kwam Dongen op de eerste plaats met 1 punt voorsprong op de ploeg uit Waspik. Beide teams wonnen dit weekeinde hun wedstrijd met ruime cijfers. Komende zaterdag 1 april, de afsluitende speeldag, zal de beslissing vallen. Bij winst in Blerick is Dongen kampioen. Witte Ster reist wat verder naar Susteren, maar speelt vroeger. Spanning alom!

De laatste weken van de zaalhandbalcompetitie hebben de handbalvereniging Dongen geen windeieren gelegd. Dames 1 onder leiding van Martijn Verhagen en Geert van Meersbergen hebben na de een ruime zege, afgelopen zaterdag tegen het degradatie vechtende MHV, het klasse behoud in de 2e divisie veilig gesteld. Het gaat goed met de vrouwenafdeling van de handbalclub. Afgelopen week won Dames 2 de bekerwedstijd tegen hoofdklasser Someren. Na het kampioenschap en promotie naar de 1e klasse staat het team van Carlo Scheepers nu in de halve regiofinale.

Vanaf 9 april staat de veldcompetitie op het programma. Op de vrijdagavonden wordt gedurende de zomermaanden de beachhandbalcompetitie afgewerkt op de buitenaccommodatie ’t Theehuis achter zwembad De Vennen.

Landelijke 2e Divisie DS1: HV Dongen – MHV ’81: 25-17 (12-12)
Deze wedstrijd kende drie gezichten. Een beginfase waarin Dongen de tegenstander compleet zoek speelde. Een tweede fase waarin Mill Dongen van het scoren hield en langszij kon komen. En tenslotte een eindfase waarin Dongen de puntjes op de i zette. Dongen kwam overweldigend snel uit de startblokken. Na tien minuten keken de bezoekers tegen een 7-2 achterstand aan. Door offensiever te verdedigen kreeg Mill meer grip op de wedstrijd en kroop langzaam dichterbij. Het zat even tegen aan Dongenzijde. De rommelig fluitende scheidsrechters deden hieraan geen goed. Gelukkig voor beide teams werden de meest vreemde beslissingen over en weer gemaakt. Twee Dongen speelsters (Tamberly Husson en Marion Horvers) kregen tegelijk twee minuten straftijd bij de stand van 11-9. Mill scoorde uit deze situatie de aansluitende treffer. Meggie Verbunt antwoordde direct en zette, met vier tegen zes speelsters, de 12-10 op het bord. Na rust legde MHV de Dongenaanval in het begin haar wil op. Steeds werd een Dongense aanvalster uitgestoord. Dongen had hiermee tactisch moeite totdat enkele speelsters via individuele acties het gat in de Millse verdediging hadden gevonden. Met name Maartje de Kort wist diverse keren in een-tegen-een acties haar tegenstander te passeren. Toen het gat naar vier doelpuntenverschil was geslagen (16-12, 18-14 en 20-16) bouwde Dongen de voorsprong uit naar de 25-17 overwinning. Zaterdag wordt in Arnhem de zaalcompetitie afgesloten, waarna de voorbereidingen richting het volgende zaalseizoen weer van start gaan.

Landelijke Hoofdklasse B HS1: HV Dongen – NOAV: 33-25 (18-10)
Een gemakkelijk overwinning voor de ploeg van trainer Rene Vissers. Hierdoor leeft het team al toe naar de komende wedstrijd uit tegen Blerick. De kampioensschaal ligt daar voor het oprapen. Maar dan moet er wel gewonnen worden. De eerste ontmoeting in De Salamander leverde een nederlaag op van 13-25. ,,Thuis hadden we het lastig tegen hen. Maar we gaan nu voor het kampioenschap,” merkt aanvoerder Freek Haagh op.
Dongen dus om 20.30 uur in Blerick en Witte Ster om 19.00 uur in Susteren. Beide wedstrijden worden zaterdag 1 april gespeeld.

Landelijke Jeugddivisie MB1: Bevo – HV Dongen 26-14 (11-7)
Op bezoek bij de nummer 2 die zich al geplaatst heeft voor het NK. Na 20 minuten spelen was er nog weinig of niets te merken van het verschil op de ranglijst. Bevo trok de laatste periode voor rust aan het langste eind en zocht met een 11-7 voorsprong de kleedkamer op. De Limburgse meiden kwamen na rust als een tornado uit de startblokken en sloegen een groot gat. Het verschil op de ranglijst was nu wel duidelijk. Voor Dongen de op een na grootste nederlaag dit seizoen. De geel blauwen speelden zeker geen verkeerde wedstrijd maar troffen een tegenstander die beter was en volwassener speelde. Het jonge Dongen moet dit nog leren. Zondag de laatste wedstrijd thuis tegen Sittardia in De Salamander.