DVVC maakt flinke kniebuiging voor aanstaande kampioen FC Engelen

Foto:

Met maar liefst 9-2 moest DVVC zich de meerdere erkennen in FC Engelen, ongetwijfeld de aanstaande kampioen in Klasse 4D. De ploeg uit Engelen leed deze competitie maar slechts 1 nederlaag, uitgerekend tegen DVVC op sportpark Dongekant dus de ploeg van oud profvoetballer Antony Lurling was er op gebrand sportieve revanche te nemen. En dat deden ze.

Maar slechts 2 spelers waren verantwoordelijk voor de 9 doelpunten van de thuisploeg. Twan Passon met 5 treffers en Yasin met 4 doelpunten waren dan ook een ware plaag voor de DVVC verdediging. Antony Lurling was dicht bij de openingstreffer echter zijn hard schot belandde op de paal. Bij de tergkerende bal was spits Twan Passon allert en kon eenvoudig de 1-0 binnen schuiven. Halfweg de wedstrijd was de stand nog enigszins draaglijk, nadat Twan Passon nog 2 maal het net had gevonden een hiermee een puntgave hattrick liet aantekenen kon Emran Purmanaf de stand op 3-1 brengen. Een mooi opgezette aanval via Koen Swanen en Geert Jacobs werd fraai afgerond. Ook doelman Ersin Unal moest met grote regelmaat flink aan de bak om erger te voorkomen.

Binnen 10 minuten na de thee had de thuisploeg de score verdubbeld en een totale afstraffing lag in het vooruitschiet. DVVC trainer wisselde uit voorzorg 3 spelers die op scherp stonden om zo geen averij op te lopen voor de ontmoeting van zondag a.s. tegen Be Ready. DVVC bleef tegen beter weten in opportunistisch spelen en kwam dan ook met regelmatig tot de 16 meter van het vijandelijk doel maar echt gevaarlijk werden ze nimmer. In de 70e minuut kreeg DVVC nog wel een penalty die onberispelijk werd ingeschoten door Emran Pourmanaf. Hij bracht hiermee de stand op 7-2.

In de resterende tijd werd nog 2 maal door de thuisploeg gescoord en uiteindelijk bleef de teller op 9 steken voor de thuisploeg en haalde hiermee een dubbeldikke revanche voor de eerder opgelopen nederlaag. Voor het statistische, van de 14 tegengoals van FC Engelen in de gehele competitie werden er 5 gemaakt door DVVC. Voor de ploeg van trainer Nijs Kivits nu zaak de knop weer om te gooien en zich te gaan focussen op de belangrijke ontmoetingen van komende weken, beginnend zondag de thuiswedstrijd tegen Be Ready. Met nog 4 thuiswedstrijden en 2 op vreemde bodem moet DVVC proberen 3 ploegen onder zich te houden op de ranglijst. Nummer laatst degradeert rechtstreeks en de overige 2 spelen nacompetitie voor klasse behoud dus het beloofd nog een spannende reeks wedstrijden te worden.

Zondag 26 maart speelt DVVC thuis op sportpark Dongekant tegen Be Ready uit Hank, aanvang 14:30 uur. Tevens is er tijdens en na de wedstrijd disco

Opstelling DVVC:
Ersin Unal, Lars van der Sanden, Ron Heijmans(Jeffrey Weterings), Emran Pourmanaf, Dennis Kras(Luke van der Burg), Koen Swanen, Remco Kroese(Dylan de Ruijsscher), Marc Gits, Maikel van Bragt, Geert Jacobs en Stefan Celi.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen