Verslag Triplette-toernooi

Foto:

Afgelopen zondag organiseerde Jeu de Boules Club Dongen een triplette-toernooi voor haar leden. Bij deze wedstrijden spelen steeds twee teams van elk drie boulers tegen elkaar. In tegenstelling tot doubletten waarbij ieder met 3 boules speelt, hebben de spelers nu slechts 2 boules ter beschikking. Het maakt het spel een stuk interessanter, omdat naast techniek (het op de juiste manier plaatsen van en schieten op de boules) nu ook tactiek om de hoek komt kijken. Je moet je steeds afvragen of er geplaatst of geschoten moet worden en ook nog eens door wie.

We hadden gehoopt dat het zonnetje zich evenals de dag ervoor ook vandaag zou laten zien, maar dar bleek jammer genoeg niet zo te zijn. Gelukkig kunnen we bij dit soort weersomstandigheden uitwijken naar onze schitterende bouledrome. Voor aanvang van dit toernooi hadden zich 22 equipes ingeschreven, dus 66 leden deden mee. Door loting werd bepaald tegen wie men de drie wedstrijden moest spelen.

Om 11 uur had de WECO alles op orde en gaf Piet Moelands het sein om het toernooi te gaan beginnen: maak er een gezellige en sportieve dag van ! En dat werd het ook. Tussen de wedstrijden door werd er in het clubhuis wat gekletst, gedronken en gegeten. Ja, die overheerlijke “boules” van ’t Smaakhuys met een broodje werden weer vlot afgenomen. Mmmmmmmmm, lekker man! Rond half 3 waren nagenoeg alle wedstrijden gespeeld en kon de WECO (de wedstrijdcommissie) middels de computer uitrekenen wie dit triplette-toernooi gewonnen had.

Er waren maar liefst 6 teams die elk drie wedstrijden gewonnen hadden, zodat de winstpunten uiteindelijk de doorslag moesten geven. Hieronder een overzicht van deze teams:
6e plaats: Jan Verbeek-Yvonne Verbeek-Joke Lobo + 19 pnt
5e plaats: John van Rooden-Cor Timmermans-Hans van Troost + 21 pnt
4e plaats: Astrid Moorman-Wim van Tiel-Evert Pol + 21 pnt
3e plaats: Wim Koreman-Corrie Koreman-Willemieke van Gils + 22 pnt
2e plaats: Johan van Kuijk-Maikel Leemans-Toine Snoeren + 26 pnt
1e plaats: Ad Broekhoven-Willy Boersen-Wim Boersen + 33 pnt.

Wij willen het laatste drietal van HARTE feliciteren met hun 1e plaats op dit toernooi. Daarnaast een woord van dank aan de “buitenploeg”, de mensen achter de bar (Henk en Teun) en de dames van de catering, Wilma en Nelly. Zaterdag 4 maart is er een winteruitwisseling bij La Cochonette in Loon op Zand en op 5 maart bij ons op Le Repos het traditionele Gerard van der Korput toernooi.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen