Ad Siemons kampioen 2e klasse bandstoten

Foto:

Dit jaar vindt voor de 42e keer het persoonlijke kampioenschap bandstoten plaats. Het toernooi wordt georganiseerd door B.V. De Valk/De Bobo’s en wordt onder auspiciën van de D.B.B. verspeeld in café de valk.

In het toernooi spelen in totaal 78 biljarters, die zijn onderverdeeld in 6 klassen. Als extra toetje spelen na afloop van het toernooi de 6 kampioenen op vrijdag 31 maart en zaterdag 1 april om een leuke prijzenpot in de superfinale. Vorige week werd de finale verspeeld in de 2e klasse. Alle deelnemers dienden 30 caramboles te behalen. Na voorwedstrijden in 2 poules plaatsten de beste 5 zich voor deze finale.

Onder zeer kundige arbitrage van Rutger van der Kaay en Arthur Emmen speelden Christ van Dongen van b.v. d’ouwe sok en Henk IJpelaar van b.v. de koude tap de 1e partij tegen elkaar. In 14 beurten was Henk aan de meet. Teamgenoten van b.v. de valk Jac Klijn en Tim Hoevenaars, speelden de volgende wedstrijd, Jac won in 18 beurten. Ad Siemons van b.v. excelsior, kwam voor de eerste keer aan tafel tegen Henk, met een slotserie van 10 maakte Ad de partij uit in 16 beurten. Christ speelde hierna tegen Tim en won deze wedstrijd in 28 beurten. De laatste partij van dag 1 ging tussen Ad en Jac. In 15 beurten was Ad aan de meet, maar in de nabeurt produceerde Jac een serie van 8 en sleepte een remise uit het spel. Na dag 1 Ad en Jac aan de leiding met 3 punten, Christ en Henk hadden 2 punten, Tim was nog puntloos.

Op dag 2 was de arbitrage in de vertrouwde handen van Ger Kerst en Robert Renard. In de 1e wedstrijd wist ook Tim voor de eerste keer te winnen in 18 beurten tegen Henk. Jac Klijn kreeg zijn 1e nederlaag te slikken tegen Christ in 19 beurten. Ad klopte vervolgens Tim in 24 beurten en had nu al 5 punten verzameld. In de voorlaatste partij wist Jac in 22 beurten te winnen Henk en had nu ook 5 punten verzameld. De laatste wedstrijd ging tussen Ad en Christ, bij winst of remise was Ad kampioen, mocht Christ weten te winnen mocht Christ zich laten kronen als kampioen.

Zover liet het Ad niet komen in 20 beurten speelde Ad de partij uit en werd ongeslagen kampioen, proficiat. Christ bleef steken op 13 caramboles. Door dit kampioenschap is Ad ook zeker van deelname aan de superfinale die plaats vindt tussen de 6 kampioenen, Leo Peeters in de 3e klasse, Ger Kerst in de 4e klasse, Adrie de Bruijn in de 5e klasse en Petra van Dongen in de 6e klasse hadden zich hiervoor al geplaatst.

De beste partij was voor Henk IJpelaar , 14 beurten Ad Siemons had de hoogste serie met 10. Na afloop reikte wedstrijdleider Jan Smans de prijzen uit aan de deelnemers.

Op 10 en 11 maart wordt een aanvang gemaakt met de voorwedstrijden in de 1e klasse.

foto boven: v.l.n.r. Tim, Christ, Jac, kampioen Ad en Henk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen