Jeu de Boules Club Dongen in NPC

Foto:

De Jeu de Boules Club Dongen speelt mee in de Nationale Petanque Competitie (NPC) onder de vlag van de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB). Op zaterdag 11 februari 2017 speelden de volgende teams.

Team Dongen 1 speelde zaterdag thuis wedstrijd tegen Penangeske 3 uit Bergen op Zoom. Na een nederlaag in de uitwedstrijd was het team extra gemotiveerd om ditmaal te winnen. Het is zeker goed gelukt en het verloop van de wedstrijden was: Eerste ronde gewonnen met de 3 doubletten en was het al 3 ā€“ 0 . Tweede ronde gewonnen met de beide tripletten en was het 5 ā€“ 0. Derde ronde moest er 1 partij prijsgegeven worden en werd de eindstand 7 ā€“ 1.

Team Dongen 2 speelde ook thuis tegen de nummer 1 in de 5e divisie van de NPC, dit was Petangske 4 uit Bergen op Zoom. In de 1e ronde ging het fantastisch waardoor met 2-1 de 2e ronde werd ingegaan. Helaas werden deze 2 tripletten allebei verloren waardoor de stand 3-2 werd voor Petangske 4. Hierdoor moesten er in de 3e ronde vol aan de bak. Dit lukte helaas niet, deze werd met 3-0 verloren waardoor de eindstand op 2-6 kwam. Voorlopig even rust want de laatste wedstrijd is pas op 8 april.

Na de mooie overwinning van de vorige keer, door Team Dongen 3, stond deze week de thuiswedstrijd tegen Cloeck en Moedigh uit Sint Oedenrode. Een ogenschijnlijk zwakkere tegenstander, maar dat was deze middag nauwelijks te merken. Uiteindelijk een 5-3 overwinning, maar de allerlaatste wedstrijd moest uitsluitsel brengen. Cees en Jan sleepten die wedstrijd overtuigend met 13-1 binnen. Het team bestaande uit Annie, Annie, Joop, Andre, Maikel, Cees, Toine en Jan gaat voortvarend verder.

Team Dongen 4 vertrok op een mooie besneeuwde zaterdag naar Best. De inzet was van allemaal om eens flink tegenstand te bieden, want ze wilde met zā€™n alle met een goed resultaat terug keren naar Dongen en dat is aardig gelukt! Aan de banen moesten we wel even aan wennen want het had iets weg van een heuvelachtig landschap dus moest je goed opletten hoe je moest gooien. Maar het is allemaal gelukt en iedereen knokte voor de punten en met succes werd de eind uitslag 4-4. Het was een goed en gezellige middag. Op naar de volgende competitie dag en dat is op Carnavals zaterdag thuis, een feestneus opzetten zou wel mogen denk ik.

De standen en wedstrijdschema zijn te zien op:
Team Dongen 1: http://nlpetanque.nl/4e-divisie-g/
Team Dongen 2: http://nlpetanque.nl/5e-divisie-5009/
Team Dongen 3+4: http://nlpetanque.nl/6e-divisie-6014/

Misschien is uw belangstelling gewekt en vooral op de dinsdagmiddag is het een mooie gelegenheid om eens een balletje mee te gooien om te proberen of deze sport iets voor u is. Overigens elke woensdagavond, dinsdag- en zaterdagmiddag en zondagmorgen wordt er gespeeld. Wij zijn te vinden in de Deken Batenburgstraat 2 (links naast het zwembad)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen