Handbalnieuws HV Dongen

De afgelopen week leefde de handbalvereniging Dongen op een hele grote wolk. Het gaat de club weer voor de wind nu alles meezit. Na de installatie van een nieuw bestuur, zijn er ook de resultaten van de standaard teams.

Vorige week donderdag was zesvoudig landskampioen Sercodak Dalfsen de tegenstander van de DS 1 in een bomvolle Salamander in de 1/8 handbalbekerfinale. Het team van Martijn Verhagen en Geert van Meersbergen speelde een verdienstelijke wedstrijd en maakte het de eredivisionist uit Overijssel op momenten knap lastig (lees hier het verslag). Twee dagen nadien moest de competitiedraad weer opgepakt worden. In Pijnacker, tegen rode lantaarndrager Oliveo, moesten gewoon weer punten gepakt worden om uit de degradatiezone te geraken. Het vertrouwen is weer terug, gezien de ruime 20-34 overwinning die de Dongense meiden uit het Westland wegkaapten.

Dongen laat nu drie teams, die elkaar allemaal nog treffen, achter zich met een voorsprong van 4 punten. De dames komen pas 4 maart weer in actie. De heren van trainer-coach Rene Vissers vertrokken met een smalle selectie naar de reserves van V&L in Geleen. Deze 28-22 nederlaag kan het team hebben. Nu staat Dongen 1 punt achter koploper Witte Ster/Tachos. 19 maart valt in Dongen de beslissing om het kampioenschap.

Dames 2, o.l.v. de kersverse trainer/coach Carlo Scheepers, werd afgelopen zondag kampioen door de 22-11 winst tegen buurvrouw DESK uit Kaatsheuvel.
Voor dit team was het dit jaar een Micky Mouse competitie. Zij wonnen alle wedstrijden terwijl de concurrenten elkaar aftroefden. Er zijn nog vier wedstrijden te gaan en de DS 2 zijn niet meer te achterhalen. De talenten van de HV Dongen, die in de landelijke jeugddivisie spelen, wisselen prima spelmomenten in de wedstrijden af door niet alert genoeg te reageren in de verdediging. Dit kost het team onnodig punten.

Landelijke 2e Divisie DS: Oliveo – HV Dongen 20-34 (8-13)
De Dongen dames hadden een stroeve start in Pijacker. ,,Waarschijnlijk de wedstrijd tegen Dalfsen nog niet geheel verwerkt,” concludeerde Martijn Verhagen na afloop. Het scoreverloop verliep moeizaam. Ook bij de thuisploeg. Pas bij de vierde aanval konden zij scoren. Achteraf was dit het enige moment dat Oliveo op voorsprong kon komen. Via 3-3 kwam Dongen met 3-4 op voorsprong. Dongen verzuimde echter de vele kansen te verzilveren. Het maken van vele technische fouten was daar debet aan. Na de rust was er meer scherpte in de ploeg. Een gedreven Dongen liet zich van de betere kant zien. Ook doelvrouw Tamara van Es spoorde haar meiden in de verdediging aan waardoor deze dan ook stond als een blok. De einduitslag 20 -34 was het eindresultaat. ,,Een uitslag die tot stand is gekomen door gevarieerd spel, gekoppeld aan een prima verdediging,” was de slotconclusie van Verhagen.

Landelijke hoofdklasse B HS1: V&L 2 – HV Dongen 28-22 (15-11)
De smalle heren selectie kon het niet bolwerken tegen de stugge Limburgse verdediging. Door dit verlies staat Dongen nu op de tweed plaats, 1 punt achter Witte Ster/Tachos.

Landelijk Jeugddivisie MB1: HV Dongen – V&L 17-25 (4-12)
Vorige week een niet al te beste eerste helft, gevolgd door een betere 2e. De opdracht voor deze week was duidelijk: twee goede helften spelen! Ook deze wedstrijd begin niet goed. Slechts 4 doelpunten voor rust, te weinig voor dit tam. Ook vandaag was de tweede helft beduidend beter dan de eerste helft. Binnen tien minuten hadden we al twee keer zoveel gescoord als de eerste helft. Dongen liep in, maar doordat Dongen verdedigend nogal wat foutjes maakte, strafte V&L deze genadeloos af. Volgende week een nieuwe kans. Zondag om 14.00 uur tegen BFC in De Salamander.