Dames HV Dongen eervol ten onder tegen landskampioen

De handbalsters van zesvoudig landskampioen Sercodak Dalfsen hebben in de achtste finale van de landelijke bekercompetitie toch veel meer moeite gehad met de dames van HV Dongen dan men vooraf had verwacht. Na een prachtige wedstrijd  een (sfeer)volle Salamander werd het uiteindelijk 22-30 voor de eredivisieploeg.

Of het aan de harsloze bal lag, in Dongen is spelen met deze kleefstof verboden, zal altijd wel een vraag blijven. Maar vast staat dat het niet gemakkelijk ging bij de ploeg uit Overijssel, al kwam de zege nooit echt in gevaar toen de ere divisionist eenmaal op voorsprong was gekomen.

Dongen maakte via Tanja Slips de openingstreffer van de wedstrijd en dat werd door de ruim 450 fans luidruchtig gewaardeerd. De landskampioen kwam pas bij 4-5 voor het eerst op voorspong en kon uitlopen naar 4-6. Dongen trok de stand echter weer gelijk bij 6-6. Dalfsen kon meteen weer kon uitlopen naar 6-9 maar het bleef lastig handballen doordat de Dongen verdediging met keeper Tamara van Es stond als een huis. Pas in de slotfase van de eerste helft kon het team van voormalig bondscoach Peter Portengen voor het eerst echt afstand nemen en met een 9-15 stand gaan rusten.

In de tweede helft waren de eerste twee treffers voor Dongen 11-15 waarna de meiden van trainer Martijn Verhagen en Geert van Meersbergen tot de 42e minuut bij 15-19 de vier punten marge kon handhaven. Een tussensprintje van Dalfsen met vier doelpunten op rij zorgde voor een acht punten voorspong: 15-23 en dat was de beslissing in de wedstrijd. Dongen hield Dalfsen wel scherp want de tweede divisionist kwam weer terug tot 20-25. Uiteindelijk plaatste Dalfsen zich met een 22-30 overwinning voor de kwartfinale waarin uiteindelijk alleen maar ere divisie teams spelen.

De dames van HV Dongen namen dankbaar het oorverdovende applaus van de volle zaal in ontvangst en kunnen met trots terugkijken op deze prachtige prestatie.

Meer foto’s zie fotoserie bovenaan dit artikel.