Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

Foto:

In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart is het prestigieuze Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg-driebandentoernooi voor de grote tafel afgesloten. Het was de afsluiting van weer een succesvol toernooi. In de eerste sessie won Ton van Oijen (Rijen) van de winnaar van vorig jaar Paul Bruijstens (Kaatsheuvel). Dongenaar Bart Hultermans won van Theo Laros (Kaatsheuvel).

In de tweede ronde won de hooggeplaatste Chris Brekelmans van zijn plaatsgenoot Theo Laros. Dongenaar Bart Hultermans verloor met slechts één carambole van Paul Bruijstens. In de na-beurt moest hij nog twee caramboles maken. Hij maakte de eerste en ook de tweede leek het te gaan doen. Een klos belette dit echter. In de derde ronde won Ton van Chris. Paul versloeg hier Theo. In de vierde ronde won Ton van Theo. Brt verloor hier van Chris en was daarmee kansloos voor de titel. Voor de vijfde ronde waren er nog drie kanshebbers over. Paul Bruijstens en Chris Brekelmans moesten het tegen elkaar opnemen. Degene die won kon mogelijk een barragepartij spelen. Dat kon echter alleen wanneer Rijenaar Ton van Oijen zou verliezen van Bart Hultermans. Bart speelde een geweldige partij en was al na 10 beurten bij de finish. Hij liet het partijgemiddelde van 1.200 noteren. Hij legde hiermee beslag op de derde plaats.

Op de andere tafel een moeizame partij. Paul trok deze uiteindelijk in 33 beurten naar zich toe. Chris duikelde hiermee naar de vierde plaats. Eerder was Theo al vijfde geworden. Theo kwam niet in zijn spel en verloor alle vier zijn partijen. Een barrage tussen Paul en Ton was hiermee een feit. Paul had nu maar 14 beurten nodig om te finishen. Hij kwam uit op het fraaie gemiddelde van 1.214. Hiermee prolongeerde hij de titel van vorig jaar. Dit lukte alleen de Belg Jef Philipoom in 2004 en 2005. Voor Theo was er nog wel een troostprijs. Hij zette de hoogste serie op zijn naam. Wedstrijdleider Jac v.d. Ven bedankte de sponors, helpers en biljarters voor hun inzet. Reikhalzend wordt weer uitgekeken naar het kleine tafel toernooi, wat in maart van start zal gaan.

1e divisie driebanden-groot
Puntje voor team Hultermans tegen koploper
In Sas van Gent lukte het team interieur- en installatiebedrijf Bart Hultermans Dongen om een puntje af te snoepen van koploper Pearl. Kopman Jack Wijnen kreeg weinig kans tegen Eddy Leppens. De Belg speelde de partij in slechts 28 beurten uit. Jack maakte nog wel een prachtige serie van dertien caramboles. Geoffrey Dresselaerts pakte de winst wel. Geoffrey speelde een prima partij en kwam uit op het fraaie gemiddelde van 0.930. Dit was voldoende voor de winst. Willie Damen verloor kansloos. Bart Hultermans wist de winst wel te pakken. Hij zette het mooie gemiddelde van 0.816 neer en maakte bovendien een goede serie van vijf. Opnieuw een mooie prestatie van team Hultermans een gelijkspel tegen een topteam kan als morele winst gezien worden.

Biljartsport Districtscompetitie driebanden-groot
De Hoef wint van Hazenberg
In sportcafé ’t Vaartje won team de Hoef met 27-25 de derby van team Hazenberg De Moer Grondwerken en Bestratingen. In het duel der kopmannen won Embert Broekhoven in een slepende partij van Rob Schaap. Embert maakte een fraaie serie van vijf caramboles. Bert Strik won nipt van Theo Laros. Theo kwam maar twee caramboles te kort. Piet Kuypers was ongenaakbaar tegen Toon Verbunt. Piet excelleerde en was al na 28 beurten bij de finish. Hij kwam uit op het respectabele gemiddelde van 0.678.

Nipt verlies team ’t Vaartje
In sportcafé ’t Vaartje verloor team ’t Vaartje nipt met 25-26 van team Balans uit Oosterhout. Henk Smolders senior had een goede start, maar verloor toch met nog slechts twee caramboles te gaan. Henk Smolders junior pakte de winst wel in 46 beurten speelde hij de partij bekwaam uit. Kopman Ad Smolders kwam niet echt in de partij en moest verlies incasseren.

Verlies Hazenberg De Moer
In Hoeven verloor team Hazenberg De Moer Grondwerken en Bestratingen met 24-22 van team Z.B.G.G. Embert Broekhoven kwam niet in zijn spel en verloor kansloos in slechts 44 beurten. Gelegenheidskopman Ton Kemmeren kreeg slechts 40 beurten en moest daarmee verlies incasseren. Ton kwam aan de meet nog zes caramboles te kort. Hij zette het fraaie gemiddelde van 0.400 neer. De eer werd gered door Theo Laros. Theo speelde zijn partij in slechts 45 beurten uit en liet zijn tegenstander volstrekt kansloos.

Biljartsport- districtscompetitie driebanden-klein
Gelijkspel AK Deur & Interieur
In sportcafé ’t Vaartje speede team AK Deur & Interieur Kaatsheuvel met 26-26 gelijk tegen team Landzicht uit Sprang-Capelle. Edwin Ligtenberg was de enige die verlies moest incasseren. Hij kreeg ook maar veertig beurten. Winst was er wel voor Johan Ligtenberg. Johan kwam uit op het degelijke gemiddelde van 0.490 en dit was ruim voldoende voor de winst. Hij maakte bovendien een prachtige serie van zes caramboles. Ook Jos Hamers etaleerde opnieuw zijn goede vorm. Hij pakte eveneens bekwaam de winst. Hij kwam uit op 0.480. Team AK staat op een mooie negende plaats.

Aankondiging
Biljartsport districtscompetitie driebanden-groot
Hazenberg en ’t Vaartje thuis
Op dinsdagavond 3 januari spelen de teams Hazenberg de Moer Bestrating & Grondwerkzaamheden en team sportcafé ’t Vaartje een thuiswedstrijd. Het zijn wedstrijden in het kader van de districtscompetitie driebanden-groot van het district Midden-Brabant. Team Hazenberg speelt tegen team Players uit Oosterhout. Het belooft een moeilijke opgave te worden want dit team doet mee in de top van het klassement. Team Hazenberg bestaat uit Charles Mekes, Embert Broekhoven en Theo Laros. Team ’t Vaartje speelt op deze avond tegen het tweede team van B.S.V. uit Waalwijk. Team ‘t Vaartje bestaat uit Ad Smolders, Henk Smolders jr. en Henk Smolders sr. De wedstrijden in sportcafé ’t Vaartje beginnen om 19.30 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen