Kampioenswedstrijd JO9-2 vs Be Ready.

Foto: Carlinde Photo's & More

De JO-9-2 moest vandaag tegen Be Ready. Een erg spannende wedstrijd, aangezien DVVC moest winnen om kampioen te worden… Be ready had aan gelijkspel al genoeg om kampioen te worden…. Het zou een zware partij worden. Alle kinderen waren goed warm aangekleed, want het kwik stond rond het vriespunt. Na een goede warming-up en de laatste aanwijzingen gingen de kinderen gemotiveerd het veld op.

Het fluitsignaal was daar… DVVC liet meteen zien dat ze weer elkaar konden vinden met goed samenspel. Echter was Be Ready ook goed voorbereid. Ze zorgden ervoor dat het samenspel goed verstoord werd en daardoor konden de kinderen van DVVC elkaar minder goed bereiken en bleef het erg spannend.  Tot daar toch de eerste goal viel…. DVVC stond 1-0 voor.  Ze bleven na de goal hard doorwerken. En…. daar was het gaatje… Weer werd er gescoord.. Zouden ze dan vandaag kampioen worden? Vlak voor rust werd er nog een keer gescoord en daardoor ging DVVC met een 3-0 voorsprong de kleedkamer in.
In de kleedkamer werden alle tactieken nogmaals besproken.

En voordat ze het wisten moesten ze alweer het veld op. De tweede helft startte en Be Ready zette een tandje bij. Dit kwam voor DVVC erg onverwacht. Be Ready zette door en scoorde al snel de 3-1. DVVC was even uit het veld geslagen. Be Ready was zoekende naar de tweede goal, maar DVVC herstelde zich en nam de overhand weer door te scoren. Alle kinderen van beide teams gaven niet op. Ze bleven goed door voetballen.  Be Ready werd steeds gevaarlijker bij de goal, maar dankzij de goede verdediging werd er niet gescoord. DVVC bleef weer zoeken naar een gaatje en ja…. daar was er nog één. Weer werd er gescoord en al gauw kwam het eindsignaal.  Eindstand was 5-1. DVVC JO9-2 was najaarskampioen.

Na de penalty’s zochten de kinderen Gerard Emons (van het jeugdbestuur) op. Hij had gezegd dat de kinderen toch geen kampioen werden en als ze dat wel werden dat hij dan met zijn kleren aan onder de douche ging staan. Gerard deed wat hij had gezegd en stond daar met de juichende kinderen onder de douche. Nadat iedereen gedoucht had, kregen de kinderen friet van de club en… daarna werden ze gehuldigd. Alle kinderen kregen een mooie medaille en een bos bloemen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen