Mooie overwinning voor Plugro Liberty Dames 1

Op zondag 20 november 2016 heeft Plugro Liberty Dames 1 de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop gespeeld tegen Rapid dames 1. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden. De dames van Rapid staan al enige tijd bovenin de poule en waren dus ook vastberaden om de tweede plek te behouden. Maar na het verlies vorige zondag en een week vol intensieve training waren de dames van Plugro Liberty Dames 1 klaar voor een nieuwe strijd. En die was er zeker, met een mooi resultaat!

Al vanaf de aanvang van de eerste helft van de wedstrijd zat er een goed tempo in het spel en werden er mooie combinaties gemaakt. Al gauw kreeg Plugro Liberty Dames 1 een strafcorner. De keeper van Rapid wist goed te reageren op het schot van Chelsea van Helmond, maar Eline van Gastel kon de rebound onderscheppen. Hierdoor kon Chelsea van Helmond alsnog bereikt worden en de 1-0 was een feit! Ondanks dat Plugro Liberty Dames 1 nu een voorsprong had vielen er gaten in het veld en kregen de dames van Rapid meer ruimte om te spelen. Er werd een tijd heen en weer gehockeyd. Na een aantal doelpogingen van Rapid kregen ook zij de bal in het goal, de stand was nu 1-1. Met deze stand gingen de dames ook de rust in. Er werd uitvoerig gesproken over de verbeterpunten.

Na aanvang van de tweede helft werd het spel dan ook alleen maar beter. Er was rust in het spel, er waren weinig slordigheidsfoutjes en de dames van Plugro Liberty Dames 1 wisten elkaar na de rust nog altijd goed te vinden. Dit resulteerde in een strafcorner. Eveline Kahlman benutte deze strafcorner volledig en kreeg de bal met een harde flats mooi in de hoek. De stand was 2-1 voor Plugro Liberty Dames 1. Maar hier bleef het niet bij. Chelsea van Helmond kreeg de kans om de bal mee te nemen naar de achterlijn en kon vanuit daar Maud Ligtenberg bereiken die door de benen van de keeper de bal richting het doel kreeg. Toch ging dit schot niet makkelijk het doel in vanwege de verdediging van Rapid, maar Jill Voskuil kon de bal een laatste duwtje in de goede richting geven! Het was 3-1 voor Plugro Liberty Dames 1! Rapid kon nog een aantal keer uitbreken, maar ook dit werd goed opgelost door de verdediging. De eindstand bleef dan ook 3-1. Een mooi resultaat op zo’n stormachtige dag!

Volgende week zondag zal Plugro Liberty Dames 1 het om 12:45 u opnemen tegen HC Voorne Dames 1. Dit is de laatste wedstrijd voordat de winterstop begint. Tot dan!