Zilver Tiana Kivits in Eindhoven

Op zondag 20 november j.l. vond in de nieuwe dojo te Eindhoven alweer het 30e mini toernooi plaats georganiseerd door de plaatselijke karate-do vereniging El Hatri. Het El Hatri minitoernooi is een klein opgezet toernooi en is bedoeld om kinderen wedstrijdervaring op te laten doen. Er stonden 2 onderdelen op het programma.

Deze keer leverde het minitoernooi minder podium plaatsen op. Vijf meiden van sportcentrum van Gils waren aanwezig op dit toernooi. Hoewel ze allemaal goed hun best hebben gedaan was er alleen voor Tiana Kivits een podium plaats. Nieuwkomer Lisa Smulders ,als 1e aan de beurt verloor 2x met 0-5,evenals nieuwkomer Lisa van Tilborg,ook 2x 0-5. Maar de dames hebben voor t eerst meegedaan en dat verdiend ook een pluim.

Senna Wessels en Tiana Kivits stonden samen in een poule met 8 meisjes, jammer dat Tiana en Senna tegen elkaar moesten in de 9e wedstrijd, Tiana won van Senna en mocht om het brons strijden, een strijd die ze helaas verloor. Als laatste hadden we nog Fem van Leijsen, Fem wist ook door te dringen tot de strijd om de 3e plaats, maar wist helaas ook niet te winnen. De verschillen tussen winst en verlies waren klein maar vielen vandaag jammerlijk net verkeerd uit. Waardoor enkele dames, hoewel ze het goed hebben gedaan, net naast de prijzen vielen.

‘S middags op het onderdeel Kumite hadden we 2 dames op de mat, Hayley Kieboom na een blessure weer terug was als 1e aan de beurt en wist ook door te dringen naar de strijd om de 3e plaats, helaas ook hier een verlies en et geen podium plaats. Wel een mooie come-back Tiana Kivits was nog de enige hoop op succes vandaag, Tiana ging flink aan de bak en wist ook overtuigend te winnen en zich een plaats in de finale te verschaffen, echter mocht Tiana in de strijd om de 1e plaats tegen een reuzin van 1.78mtr en 71 kg. Deze dame was voor Tiana een paar maatjes te groot, maar de zilveren medaille was wel dik verdiend.