Olympia’60 verslikt zich in stug verdedigend de Fendert

Olympia’60 trof in de Fendert een ploeg die voor de wedstrijd begon pas 4 tegentreffers incasseerde. Het werd al snel duidelijk wat daar de reden van was. De ploeg uit Fijnaart kruipt in zijn schulp en hoopt met schaarse counters zijn doelpunten mee te pakken. Dat dat effectief is, bleek zaterdag pijnlijk. Mede door persoonlijke fouten van de Olympia verdediging moesten de rood witten de punten in Fijnaart laten.

Olympia’60 begon slap aan het treffen met de Fendert wat al in de 7e minuut resulteerde in de 1-0 achterstand. Een voorzet kon door slap ingrijpen van Thierno Barry eenvoudig worden opgepikt en diagonaal worden ingeschoten. Olympia was wakker geschut en zocht eindelijk de aanval. Na negen minuten spelen krulde Kjeld Huveneers een bal voor de goal. Het leek een gemakkelijke prooi te worden voor de Fendert keeper maar Nick van Wanrooij kwam verrassend boven hem uit en kopte de bal net naast.

Na 23 minuten volgde een uithaal van Kjeld Huveneers maar ook die inzet verdween naast de goal. Net voor rust draaide Bryan Weistra goed weg bij zijn tegenstander en legde hard voor maar de bal werd ternauwernood corner getikt. Het was nog voor de rust toen Olympia na voortdurend aan te vallen de deksel op zijn neus kreeg. Toen de onfortuinlijke Thierno opnieuw in de fout ging was de Fendert aanval dodelijk en strafte het meteen af. Met een 2-0 achterstand trokken beide ploegen naar de kleedkamers.

Trainer Arne Koeman hield Thierno Barry en Jochem Vogels aan de kant en stuurde Mike Boudewijns en Koen van Boxtel binnen de lijnen. De 2e helft was één van naarstig aanvallen voor Olympia maar de Fendert muur leek stug en ondoordringbaar met als hoofdrolspeler de uitstekend keepende sluitpost van de thuisploeg.

Op een gevaarlijke aanval van de Fendert na die werd verijdeld door de eveneens uitstekende keeper Mark Vorthoren en een dwarrelend schot op de paal, was het alleen Olympia dat aanviel. In de 63e minuut haalde trainer Koeman Kjeld Huveneers die totaal niet in de wedstrijd zat naar de kant en Elroy Vereggen maakte zijn opwachting. Sluitpost en man of the match Maarten van de Broek kwam regelmatig mee op en zorgde voor veel dreiging richting het Fendert doel. De afwerking liet echter weer op zich wachten en spits Nick van Wanrooij kwam nog vervelend ten val waardoor de Olympia spits naar de kant moest. Na getaped te zijn langs de lijn kon de topscorer gelukkig door.

Met nog vijf minuten op de klok werd een schot van Maarten van de Broek met de arm weggewerkt waardoor de leidsman naar de stip wees. Nick van Wanrooij claimde de bal en schoot de 2-1 achter de Fendert doelman. Olympia vocht voor zijn laatste kansen maar kwam er niet meer doorheen.

De aanvoerder van de Fendert kreeg nog een rode kaart toebedeeld in de 90e minuut door na te trappen. Maar het mocht allemaal niet meer baten waardoor Olympia opnieuw tegen een zuur en onnodig verlies aanliep.

Volgende week is er een inhaal/beker programma waardoor Olympia vrij is om zich op te gaan maken voor twee thuiswedstrijden. 29 oktober zal het Zeeuwse NOAD’67 de eerstvolgende tegenstander zijn. Hopelijk kan Olympia daar weer eens een goed resultaat tegen neer gaan zetten om de aansluiting met de brede middenmoot te maken.