Jeu de Boules Club Dongen in NPC

Foto:

De Jeu de Boules Club Dongen spelen mee in de Nationale Petanque Competitie (NPC) onder de vlag van de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB). Op zaterdag 15 oktober speelde: Team Dongen 1 en ging op bezoek bij Va Tous in Breda. Ze gingen met een 3-2 voorsprong de laatste ronde in. Helaas kon de winst niet worden vastgehouden en werden de laatste 3 partijen doubletten verloren waardoor de einduitslag 3-5 werd voor Va Tous. De volgende uitwedstrijd is op 29 oktober tegen Petangeske uit Bergen op Zoom.

Team Dongen 2 speelde thuis tegen “De Soepele Pols” uit Netersel. Na de 1e speelronde van 3 doubletten was de stand 2-1 voor Dongen 2, daarna werd de 2e ronde gespeeld van 2 tripletten hier was de Soepele Pols de baas want dit werd door hun gewonnen met 2-0, de tussenstand was toen 2-3. In de 3e ronde was het spannend nadat 1 doublet snel klaar was met 13-2 streden de andere 2 doubletten om de punten en wist er een deze ook te winnen waardoor de wedstrijd op een gelijk spel eindigde met de stand 4-4. Op 29 oktober is er een uitwedstrijd naar Bergen op Zoom.

Team Dongen 3 had zijn uitwedstrijd bij Cloeck en Moedigh in St. Oedenrode. Snel was de goede flow gevonden om de wedstrijddag naar hun hand te zetten. Er werd dan ook in razend tempo gewonnen met 1-7. De (strijd) was gestreden voor je het in de gaten had. De volgende thuiswedstrijd is op 29 oktober tegen het Lover 5 uit Asten. Team Dongen 4 heeft gespeeld met prachtig weer en de onderlinge sfeer was opperbest, maar het echte scoren viel een beetje tegen. De uitslag van de 1e competitiedag was nog 4-4 en van deze 2e competitiedag 2-6, dus er moet iets meer geconcentreerd gespeeld gaan worden zodat er beter gescoord wordt! Maar team 4 heeft er veel zin in en verheugd zich op de volgende wedstrijd in Helmond.

De standen en wedstrijdschema zijn te zien op:
Team Dongen 1: http://nlpetanque.nl/4e-divisie-g/
Team Dongen 2: http://nlpetanque.nl/5e-divisie-5009/
Team Dongen 3+4: http://nlpetanque.nl/6e-divisie-6014/

Misschien is uw belangstelling gewekt en vooral op de dinsdagmiddag is het een mooie gelegenheid om eens een balletje mee te gooien om te proberen of deze sport iets voor u is. Overigens elke woensdagavond, dinsdag- en zaterdagmiddag en zondagmorgen wordt er gespeeld. Wij zijn te vinden in de Deken Batenburgstraat 2 (links naast het zwembad)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen