Drie dagen met Jong Oranje naar Hongarije

Foto:

Woensdagavond rond 21.00u keerde Sacha Kimenai, jeugdig keepster bij ZV De Vennen, terug op Schiphol na drie enerverende en leerzame dagen met Jong Oranje (jaargangen 1999-2001) in Hongarije. Met die ploeg werkte ze enkele trainingen af in Tatabanya en speelde ze een minitoernooi waarin de Nederlandse meiden het opnamen tegen hun leeftijdsgenotes van Hongarije (2 teams) en Kroatië.

Na een heenvlucht met de nodige vertraging en daardoor een korte nachtrust maakten de speelsters na een eerste teambespreking op maandagochtend 27 juni kennis met het fraaie buitenbad van Tatabanya. Daar werden ze getrakteerd op een behoorlijk zware training gevolgd door een oefenwedstrijdje tegen Hongarije A (jaargang 1999). Ofschoon meegegaan als 2e keepster achter UZSC-keepster Sarah Buis kreeg Sacha in dit oefenpotje de nodige speelminuten.

wp2

Op dinsdag stond de eerste toernooidag met voor Jong Oranje twee wedstrijden op het programma. Vroeg op dus met na het ontbijt eerst individuele gesprekjes, gevolgd door een teambespreking. Aangekomen in het bad wachtte Kroatië (1997 en jonger) als eerste tegenstander. Na een moeizame eerste twee periodes (5-6 achterstand) komt Jong Oranje op stoom en sleept uiteindelijk een 12-8 zege uit het bad. Sacha keept één volledige periode en hoeft daarin slechts één tegentreffer te incasseren. In het tweede duel later op de dag tegen Hongarije A (1999) kiest jeugdbondscoach Gerrit-Jan Schothans het gehele duel voor zijn eerste keepster, Sarah Buis, en hoewel deze op fraaie wijze 3 van de liefst 6 aan Hongarije toegekende strafworpen weet te keren verliest Jong Oranje dit duel toch met 6-7.

wp3

Na een goede nachtrust was het op woensdag opnieuw vroeg dag met na het ontbijt eerst het inpakken van de koffers, gevolgd door de teambespreking voor het slotduel tegen Hongarije B (2000). In dit duel is Jong Oranje van begin af aan goed bij de les en pakt ook Sacha weer haar speelminuten, waarin ze opnieuw slechts één keer hoeft “te vissen”. Jong Oranje sluit dit duel af met een 13-6 zege en eindigt daardoor het toernooi op een 2e plaats.

In Sacha’s eigen woorden “het waren 3 leuke dagen met een gezellige groep”. Leuke dagen die voor Sacha in ieder geval een vervolg krijgen met oefenduels met Jong Oranje a.s. zaterdag in Bodegraven tegen Jong Australië en Jong Duitsland.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen