Voorjaarscompetitie begonnen! Of toch niet (helemaal)?

Foto: Carlinde Photos & More

De winterstop mag dan voorbij zijn, de weergoden denken daar heel anders over. Vorige week werden de nodige voetbalwedstrijden afgelast. Een enkel team had geluk en kon toch spelen, vaak omdat er een kunstgrasmat aanwezig was. Op de natuurvelden was het bar en boos. Daarin is deze week weinig verandering gekomen.

Meisjes E stonden zaterdag 30 januari al vroeg voor niets naast hun bed. De uitwedstrijd tegen Unitas’30 was door de weersomstandigheden afgelast.

Ook vroeg, heel vroeg, was het voor DVVC F1 met als tegenstander v.v.Dongen F3 waar al om 08.30 werd afgetrapt. Het weer óf het vroege tijdstip deden de groen-witte in beginsel niet echt goed. Er werd een tijdje tegen een 3-1 achterstand aangekeken. Tot de omslag kwam en er volop energie gegroeid kwam uit de DVVC-ertjes. Ze knokten voor wat ze waard waren en kwamen mooi terug met een eindstand van 3-3! Het eerste punt binnen. Is dat mooi of niet(?) bij een begin met zo’n miezerig weer en een eerder opgelopen achterstand.Super gedaan jongens en meiden. Op naar de volgende wedstrijd.

f22

Afgelopen winterseizoen werden de mini’s kampioen en nu hebben ze een nieuwe indeling in de voorjaarscompetitie (van KNVB), een andere team samenstelling én een héél andere competitie: 4 tegen 4. De eerste wedstrijd van het seizoen voor de mini’s was gelijk al een spannende.  Ze mochten aantreden tegen Sprang-Capelle.  Ondanks het slechte weer lieten de mini’s zich niet uit het veld slaan. Na een 0-2 achterstand gingen ze uiteindelijk rusten met een 2-4 achterstand. Na de rust kwamen ze goed uit de startblokken en stond het na 10 minuten in de 2e helft 5-5.  De tegenstander wist daarna nog 2 x te scoren en zo werd de einduitslag 5-7.Het team heeft hard gewerkt en de nodige veerkracht laten zien. Nog vele wedstrijden te gaan is dit teen team om in de gaten te houden. Succes jongens en meiden, op naar de volgende wedstrijd!

f23

Het andere deel van de voormalige mini’s was op het achterste DVVC-veld om 09.00uur aangetreden tegen Bavel. Al is deze competitie ook 7 tegen 7, ook voor hen is er het nodige veranderd. Ze zijn niet alleen mini’s af en dus niet meer de allerjongste, ze missen natuurlijk hun teamgenootjes uit de najaarscompetitie waarmee ze zo mooi het eerste deel van seizoen 2015-2016 hebben afgesloten. Omdat het Bavel’s tenue (effe) groene shirts heeft werd om verwarring bij de jonge scheidsrechters (in opleiding) te voorkomen door de thuisspelende DVVC ploeg gespeeld met een oranje hesje over het groen-witte shirt. Het was even wennen aan de nieuwe situatie, even zoeken naar het juiste spel en daar kwam de 1e goal. Ze wisten dus dat ze het nog niet verleerd waren.

mini1

Even daarna was er zelfs nog een treffer voor het DVVC-team. Niet al te lang daarna vocht Bavel zich echter vrij en scoorde de aansluitende treffer. 2-1.
Dat was even oppassen en doorbikkelen in de regen tot het fluitsignaal dat de rust aankondigden. In de kleedkamers konden beide teams even op adem komen, opwarmen en de dorst lessen. Daarna ging men er weer vol tegenaan. Het resulteerde in een derde doelpunt voor de groen-witte. Door het de verdediging werd de weg naar de goal goed dichtgehouden waardoor Bavel niet meer tot scoren kwam en de eindstand 3-1 was voor DVVC. Gefeliciteerd jongens en meiden de eerste 3punten zijn binnen. Op naar de volgende wedstrijd.

mini2

Meisjes C hadden zaterdag 30 januari geen wedstrijd op het programma staan.

D1 was deze zaterdag nog niet ingedeeld en wisten dus vooraf dat het een rustige zaterdag op voetbal(competitive)gebied zou worden.

Meisjes B hadden zichzelf voorbereid op een thuiswedstrijd tegen Sarto, een team waartegen nog nooit was gevoetbald. De regen was echter ook hier spelbreker en zo hadden de dames een voetbalvrije zaterdag.

Jongens B zouden een wedstrijd spelen tegen de B5 van SV Reeshof. Ook deze wedstrijd ging echter door de weersomstandigheden niet door.

Door de vele afgelastingen is nog niet overal het gevoel aanwezig dat de winterstop is afgelopen en de voorjaarscompetitie weer heeft aangevangen. Volgende week zaterdag hoeven de teams vanwege het carnavalsgedruis wederom niet op de grasmat aan te treden. Zaterdag 13 februari hopen de F1 om 09.00uur, de MC1 om 10.00uur, de ME1 om 10.30 en de D1 om 12.00uur echter weer hun beste beentje voort tezetten op de velden van DVVC aan de Sportlaan.

Lijkt het jou ook leuk om samen met vrienden sportief bezig te zijn? Kom dan naar DVVC, kom kijken of beter nog; train een aantal keer GRATIS mee! Alle teams trainen 2x per week op Sportpark Dongekant. Voor je ouders is er verse koffie of warme thee, de kantine is immers alle trainingsavonden geopend. Voor jongere broertjes of zusjes is er een leuke speelhoek. Kijk voor de juiste trainingsdagen en tijden op www.dvvc.nl We zien je snel?!

(Foto’s: Carlinde Photo’s&More – Tekst: Carla vd Linden en ouders spelers)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen