Olympia’60 afgetroefd in topper door Boeimeer

Het is Olympia’60 zaterdag niet gelukt de topper te winnen van Boeimeer in Breda. Doordat de wedstrijd pas om 17.00 uur begon gingen beide teams het veld op met de wetenschap dat eerder op de middag koploper Oosterhout had verloren bij Merlijn. De winnaar van het treffen in de Haagse Beemden zou dus de koppositie overnemen. Voor Olympia’60 liep de wedstrijd desastreus af doordat het uiteindelijk met 6-3 verloor.

De wedstrijd ging furieus van start doordat beide teams volop de aanval zochten. Al in de 3e minuut scoorde Boeimeer de 1-0, een lange voorzet werd vakkundig in de touwen geknikt door Jesper Seuntjens. Olympia ging meteen op zoek naar de gelijkmaker maar een hard schot van Kjeld Huveneers die geen gelukkige middag beleefde, werd gestopt door de Boeimeer keeper. In de 7e minuut was het wel raak. Nick van Wanrooij bereikte aanvoerder Pepijn Laurijsen die de 1-1 achter de doelman legde. Nog geen minuut later ontglipte een aanvaller aan Ran van Peer maar keeper Ercin Unal redde zijn ploeg voor een achterstand. In de 9e minuut kopte Raymon Damen vakkundig een bal door op Elroy Vereggen die hard de 2-1 aantekende. Een minuut later knalde Boeimeer de bal op de kruislat gevolgd door een kopbal op de paal dus Olympia kwam goed weg.

Het geluk duurde maar even want Stein Seuntjens knalde in de 12e en 14e minuut de gelijkmaker en de 3-2 in de touwen. Het beloofde een moeilijke middag te worden voor Olympia’60, Boeimeer beschikt over enkele sterke aanvallers. Na het doldwaze kwartiertje wisselde trainer Koeman de positie van Ran van Peer en Koen van Boxtel. De altijd stabiele van Boxtel vormde opnieuw het centrum met Maarten van de Broek en de rust keerde weer even terug. Net voor de rust in de 44e minuut kreeg Kjeld Huveneers een dot van een kans maar oog in oog met de keeper faalde de middenvelder in de afwerking. Het was de uitgelezen kans om de wedstrijd te doen kantelen maar het mocht helaas niet baten.

In de kleedkamer volgden er harde woorden van trainer Koeman die verre van tevreden was. Ran van Peer bleef achter in de kleedkamer en werd vervangen door Bas Leemans. De lichten werden ontstoken voor de 2e helft. Na een kwartiertje spelen in de tweede helft stevenden 2 spelers van Boeimeer af op keeper Unal en Stein Seuntjens voltooide zijn hattrick. 4-2 achter en het werd steeds moeilijker om de met vlagen harde duels van Boeimeer te winnen.
In de 64e minuut volgde toch de aansluitingstreffer. Nick van Wanrooij knalde een vrije trap in één keer laag in de benedenhoek en Olympia kwam op 4-3. Hierna soleerde in de 69e minuut Danny Pas langs 3 Olympianen en de 5-3 stond op de borden. Met nog een kwartier te spelen verliet Tim Antheunisse het veld voor aanvaller Roland Snoeren die aan de selectie was toegevoegd door het ontbreken van de geschorste Bryan Weistra.

Een speler van Boeimeer kwam nog goed weg nadat hij met gestrekte benen een zware overtreding maakte. De scheidsrechter liet het onbestraft. Olympia kon het tij niet meer keren en moest lijdzaam toezien dat Danny Pas met de 6-3 de wedstrijd op slot gooide.

Over 3 weken krijgt Olympia de kans zich te revancheren omdat Boeimeer dan op bezoek komt op Crispijn. Dit heeft te maken omdat de wedstrijd van afgelopen zaterdag naar voren werd geschoven door de KNVB. Zaterdag vindt de ontknoping plaats van de eerste periode. Oosterhout gaat hier aan de leiding met één punt meer dan Olympia. Olympia gaat dan op bezoek bij DVO’60 en Oosterhout wacht de derby tegen SCO/TOFS. Trainer Arne Koeman heeft een week de tijd om alle koppies weer dezelfde kant op te krijgen