Handbalsters HV Dongen moeten ambities even in de koelkast zetten

Het team van trainer Jean Troquet mist op dit moment door blessures een aantal vaste waarden. Bovendien was in Meerssen aanvoerster Tanja Sips ook afwezig vanwege een geplande vakantie. Al jaren is er op de eerste zondag van de herfstvakantie geen wedstrijdprogramma. Dit jaar dus wel en met gevolgen.

Want in het Limburgse kreeg Dongen voor de derde keer een nederlaag te slikken. De anders zo succesvolle scorende ploeg kon slechts 21 keer het net vinden. Met 108 doelpunten voor is Dongen de 3e best scorende ploeg. Met het vooruitzicht dat komende zondag de koploper uit Beek op bezoek komt, zal de ploeg eens flink de mouwen moeten gaan opstropen.

Het team van Troquet speelde te krampachtig. Bij rust was het verschil vijf doelpunten. Halverwege de eerste helft, bij de stand van 10-9, viel Babs van den Broek met een blessure uit. Het geloof in eigen kunnen viel hierdoor helemaal weg. Het spel werd verkrampt en de kleine kansjes die er kwamen werden niet verzilverd. Dongen vocht zich de tweede helft terug maar verder dan twee doelpunten konden de geel blauwen niet komen. Bij de stand 19-13 leek even dat de thuisploeg het kruit had verschoten. Dongen rook bloed en ging in de achtervolging. Via 20-18 en 21-19 leek het team van Troquet op een gelijkspel af te stevenen. Onnodig balverlies speelde de thuisploeg in de kaart, waardoor MIC kon weglopen naar 24-19. Voor de statistieken scoorde Dongen nog tweemaal.

,,Heel vervelend dat wij nu pas twee punten hebben. Daardoor zullen we onze ambities om in de top te gaan meedraaien voorlopig nog niet kunnen waarmaken,” is de eindconclusie van Troquet. Jill Verbunt, die de eerste wedstrijd in de laatste minuut uitviel met een naar het zich liet aanzien ernstige blessure, ziet het allemaal nog niet zo somber in. ,,Niet druk maken en gek gaan doen! Het komt allemaal goed,” merkt de opbouwster op. Zij hoopt binnen nu en enkele weken weer in het veld te kunnen staan. Haar kruisbandblessure blijkt mee te vallen. ,,Gelukkig geen operatie! Maar lekker met de hersteltraining beginnen en snel in het veld!” Zondagmiddag om 14.30 uur is koploper Benefitt BFC in Dongen de tegenstander.

Hoofdklasse: HS1Delta Sport (Zierikzee) – HV Dongen 19-19 (8-12).
De Dongense formatie van Stefaan Evens had duidelijk zijn dag niet in het Zeeuwse. Werd er voor rust nog twaalf keer gescoord, na rust vond het team slechts zeven het net. ,,Wij hebben het zelf verprutst. Na rust maar zeven keer scoren. Dat is heel slecht,” was de slotconclusie van aanvoerder Freek Haagh, die net als zijn team, niet blij was met dit gelijke spel.

Landelijke Divisie DAJ1: VOC Amsterdam – HV Dongen: 46-13
Dongen had weinig of niets in te brengen tegen de snelle aanvallen van de landskampioen, waarvan enkele speelsters al acteren op ere divisie niveau.

Landelijke Divisie DB1: V&L (Geleen) – HV Dongen: 29-16
In het Limburgse Geleen trof het team van Kars de Leeuw een tegenstander die zeer offensief verdedigde. Dit leverde meerdere malen balverlies op, waardoor de thuisploeg al snel een voorsprong had opgebouwd van 8 doelpunten. De tweede helft verliep beter waardoor Dongen tot op 4 doelpunten kon naderen. Het laatste gedeelte zakte Dongen weer weg. Komende zondag komt het lager geplaatste BEVO uit Panningen op bezoek.

Landelijke Divisie DC1: United Breda – HV Dongen: 11-19 (6-11)
Na een slap begin, 2-0 achter, begon Dongen aan de inhaalrace en werkte de achterstand weg. Ook na rust weinig scherpte in het spel. Maar door af en toe een opleving kon de wedstrijd naar een goed resultaat worden gebracht. ,,Hopelijk laten we ons de volgende wedstrijd bij BEVO in Panningen minder verleiden om ons aan de tegenstander aan te gaan passen,” merkte teambegeleider Ronny de Leeuw op.

Landelijke Divisie HB1: HV Dongen – Hercules Den Haag: 26-29 (11-16)
Voor het jeugdige Dongen team, met in het doel de talentvolle 13 jarige C-speler Tom de Leeuw, was dit de eerste wedstrijd in de zaal en ingedeeld in een poule met onbekende tegenstanders. Dongen pakte gelijk een voorsprong. Dat Hercules een handbaltraditie heeft, kreeg Dongen al snel in de gaten. De gasten uit Den Haag bogen hun achterstand om naar een 6-11 voorsprong. Na rust was Dongen weer scherp en verkleinde de voorsprong. Hercules kon weer weglopen naar 6 doelpunten. Dongen vond de kracht om weer terug te komen tot het verschil van 2 doelpunten. Helaas kon het niet doordrukken en moest alsnog het onderspit delven. Volgende week gaat het team naar Hellas Den Haag.