Dominant Olympia’60 verliest van effectief Oosterhout

Het is Olympia’60 zaterdag niet gelukt zijn koppositie te versterken en de club moet daardoor genoegen nemen met een 2e plaats achter Oosterhout. Een technisch begaafd Olympia’60 verloor van een fysiek sterk Oosterhout. Oosterhout is al jaren een moeilijke tegenstander voor Olympia’60, zo nu ook weer. Oosterhout won met 0-2 op Crispijn en komt daardoor met 1 punt meer dan Olympia aan kop van 4D.

Dat het fysieke spel van Oosterhout de rood witten niet ligt, werd zaterdag maar weer eens pijnlijk duidelijk. Olympia had het betere van het spel en domineerde het grootste deel van de wedstrijd maar 2 uitvallen van Oosterhout dompelden Olympia’60 in rouw. Trainer Arne Koeman had gekozen voor Robert Hillebrand op de linksback plek waardoor Mike Boudewijns doorschoof naar de voorste linie. Kind van de rekening werd hierdoor Elroy Vereggen die tesamen met Ruud van Beek en Bas Leemans op de bank plaats moest nemen.

Olympia’60 was zich terdege bewust van het belang die de wedstrijd met zich meedroeg. Bij winst had Olympia een gat geslagen van 5 punten op Oosterhout maar nu moet het genoegen nemen met een punt minder. De eerste aanval kwam van Oosterhouts zijde. Een hard diagonaal schot werd gekeerd door keeper Ercin Unal die voor het eerst deze competitie echt getest zou worden.

Enkele minuten later draaide Nick van Wanrooij weg bij zijn directe tegenstander die op zijn beurt de doorgebroken speler aan het shirt terugtrok. De Oosterhoutse verdediger kreeg slechts geel en kwam goed weg. In de 10e minuut onderscheidde keeper Unal zich door een fantastische redding op een schot van dichtbij. Luttele minuten later herhaalde Unal dit kunstje nog eens en behoede zijn ploeg voor een vroege achterstand. Toch kon de Olympia keeper niet voorkomen dat Oosterhout de score opende. Oosterhout spits Devi de Ronde bepaalde met een droge schuiver in de hoek de voorsprong voor de bezoekers.

Olympia was wakker geschut en kwam eindelijk aan voetballen toe. Een dot van een kans diende zich aan na een half uur spelen. Nick van Wanrooij legde de bal panklaar op de inlopende Raymon Damen die helaas uitgleed maar nog net de bal bij Bryan Weistra wist te krijgen die de bal net over krulde. Olympia werd sterker en ging op zoek naar de gelijkmaker. Onder leiding van aanvoerder Pepijn Laurijsen werd de strijd veelal gestreden op het middenveld.

Net voor de rust volgde een hard schot na een fraaie actie van Raymon Damen maar de bal werd vakkundig uit de hoek gedoken door de sterke Oosterhoutse keeper. Dat Oosterhout het niet moet hebben van oogstrelend voetbal maar van fysieke kracht bleek wel uit de vele gele kaarten die getrokken werden door de leidsman. Olympia en Oosterhout trokken naar de kleedkamer om te rusten en voor Olympia bleef Robert Hillebrand licht geblesseerd achter in de kleedkamer.

Hierdoor kwam Elroy Vereggen in de ploeg en verruilde Mike Boudewijns zijn stek weer voor een verdedigende positie. Het was duidelijk dat Olympia op zoek ging naar de gelijkmaker en ging dan ook volop in de aanval. Oosterhout kon niets meer doen dan verdedigen en hopen op een foutje van de thuisploeg. Na 3 minuten in het tweede bedrijf bereikte Bryan Weistra spits Nick van Wanrooij die hard in het zijnet schoot en de goal op een haar na mistte. Hierna stapelden de kansen zich op. Het was een sterke fase van Olympia’60 waarin vooral Nick van Wanrooij enkele keren dicht bij de gelijkmaker was. Een hard schot en een fraaie vrije trap werden ternauwernood uit de goal gedoken.

De minuten tikten weg en het weer steeds moeilijker voor Olympia om te scoren. Door het constante aanvallen en onder druk zetten van de tegenstander werden automatisch ruimtes vrij gegeven. Balverlies op het middenveld werd dan ook meteen afgestraft. Een Oosterhout aanvaller stevende op Ercin Unal af en schoot de bal in de verre hoek, 0-2 en de wedstrijd leek op slot. De frustraties liepen op en werden Bryan Weistra fataal. Weistra trapte de bal weg na een fluitsignaal en raakte de grensrechter die gestrekt ging. Uiteraard werd de grensrechter niet bewust geraakt maar de ongemakkelijke situatie leverde Weistra wel een directe rode kaart op wat hem waarschijnlijk weken buiten het veld houdt.
Olympia bleef aandringen en het verschil in conditie tussen beide teams werd zichtbaar. Het ene krampgeval na het andere aan Oosterhouts zijde diende zich aan en de opponent was duidelijk moegestreden. Met nog 10 minuten op de klok kon ook een Oosterhout verdediger zijn biezen pakken na een 2e gele kaart en was het weer gelijk in aantal.

Een prachtige pass van Elroy Vereggen op Nick van Wanrooij die de bal net niet onder controle kreeg bleek het laatste wapenfeit van Olympia dat er alles aan had gedaan de wedstrijd om te keren maar pijnlijk moest concluderen dat het vandaag net niet genoeg was tegen een slim Oosterhout. Oosterhout komt hiermee 1 punt boven Olympia’60 dat de 2e plaats nu deelt met Boeimeer dat zaterdag met de schrik vrijkwam in Prinsenbeek bij Beek vooruit.

Zaterdag speelt Olympia’60 wederom een belangrijke wedstrijd want dan gaat het op bezoek bij Boeimeer.