VV Dongen speelt 1-1 bij Gestel

Met een schot vanaf de verre buitenkant van de rechterflank schoot Mart van Bree VV Dongen op gelijke hoogte. Het punt werd gepakt in de 90e minuut, want nog geen zeven minuten daarvoor was Gestel op voorsprong gekomen door een doelpunt van Mathilda. Concurrent Vlissingen won met 4-2 van DOSKO, waardoor op 1 november VV Dongen en Vlissingen op Sportpark de Biezen gaan uitmaken wie zich de kampioen van de 1e periode mag noemen.

Enerverend was het allerminst in Eindhoven. VV Dongen toonde de intentie om te winnen, maar de echte beleving was niet terug te zien op het kunstgras van Gestel. Verdedigend was alles op orde en het middenveld (met dit keer Daan Poelmans in de basis) deed wat het kon. De voorhoede met Jorik Mijnhijmer, Sander de Bont en de jarige Remon Koenen braken echter geen potjes. De defensie van Gestel had een redelijk gemakkelijke middag mede door de aanwezigheid van routinier Ifran Gadzo en jongeling Rinke Pennings. Verder viel Hadouir op. Niet alleen om zijn voetballende kwaliteiten maar ook door zijn verbale aanwezigheid die meermaals gericht was op de uitstekend leidende scheidsrechter de Brito Roque.

Doelman Jordi Taal van VV Dongen kreeg bijna niets te doen in de eerste helft, maar ook zijn collega Zaari werd niet in de problemen gebracht. Welgeteld twee kansen konden er worden genoteerd. De eerste was voor verdediger Jan Gerrits jr. die door een vloeiende combinatie met Remon Koenen vrij opdook voor Zaari. Daar waar Gerrits had kunnen kiezen voor een hoek schoot hij de bal in de handen van de doelman van Gestel. Net voor het aanbreken van de rust hielp scheidsrechter de Brito Roque VV Dongen bijna aan een voorsprong. Een afgeslagen bal vanuit de defensie van Gestel deflecteerde van zijn lichaam waardoor Glenn Kools een vrije schietkans kreeg. Zijn diagonaal ingeschoten bal vloog net langs de verkeerde kant van de paal.

VV Dongen begon sterker aan het tweede bedrijf. De felheid betaalde zich meteen uit, want er ontstond meer ruimte in het kleine voetbalgebied. Jorik Mijnhijmer testte doelman Zaari, maar zijn inzet was te slap. Daarna kon Sander de Bont aan de rechterkant opstomen. Zijn schot was al wat moeilijker voor de sluitpost. Nog geen minuut later was het Jaap van der Waarden die een rebound vanuit een corner vol op zijn schoen nam. De bal kwam echter precies in de baan van keeper Zaari; iets meer naar de hoek en VV Dongen had terecht voorgestaan.

Daarna waren er geen echte kansen meer te noteren. Trainer Ron Timmers bracht wat nieuw bloed in de gedaantes van respectievelijk Mart van Bree, Nassim Asrih en Paul van Zon. Van Bree was dreigend en Asrih te afwachtend. In dat opzicht bleef het aanvallend erg summier.

Tot aan de 82e minuut viel er niets meer te beleven toen Jaap van der Waarden opzichtig in de fout ging. Hij speelde een vrije bal in de voeten van een Gestel speler die het meteen op een lopen zette. De gevaarlijke Mathilda werd aangespeeld en kapte zijn directe tegenstander en keeper Taal fraai uit. Hij hoefde alleen maar de bal in het lege doel te schieten. Tot verbijstering van iedereen ging de bal in het zijnet.

dongen19102

VV Dongen zou gewaarschuwd moeten zijn, want de oh-zo-bekende voetbalwet leek op de loer te liggen. Nog geen minuut later was het wel raak voor Gestel. Het rechter defensieblok van VV Dongen werd in een combinatie te kijk gezet en Mathilda deed in deze actie wel wat hem daarvoor niet was gelukt.(1-0)

De klok liep naar de 90 minuten. VV Gestel had meerdere malen in de wedstrijd om verzorging moeten vragen waardoor er nog zeker 5 minuten extra gespeeld moesten worden. Met de moed der wanhoop vocht VV Dongen voor elke meter om een punt te winnen. De wilskracht betaalde zich uit. Niet door een mooie combinatie, maar door een schot vanuit het niets. De wanhoopspoging van Mart van Bree bleek goud waard (1-1). In het restant van de blessuretijd wilde VV Dongen nog meer, maar gezien de eerdere gemiste kans van Mathilda zouden 3 punten teveel van het goede zijn geweest.

Derhalve is er een echte finale op zondag 1 november. VV Dongen en Vlissingen staan allebei op 17 punten uit 7 duels, maar Vlissingen heeft een doelsaldo van + 10 tegen VV Dongen + 9. VV Dongen kan alleen maar kampioen worden als het wint, Vlissingen heeft genoeg aan een gelijkspel. Noteer het in uw agenda.

Zondag 25 oktober speelt VV Dongen op Sportpark de Biezen een bekerwedstrijd in de 2e ronde tegen tweedeklasser RKTVV.