Gilze Rijen D1 – Plugro Liberty D1

De derby tussen deze 2 clubs is altijd spannend. Op papier staat Plugro Liberty D1 er beter voor dan Gilze Rijen, maar ze zijn niet te onderschatten.
Plugro Liberty Dames 1 begint sterk aan de wedstrijd en speelt het grootste gedeelte op de helft van Gilze Rijen. Na 6 minuten slaat Chelsea van Helmond uit een erg moeilijke hoek met haar backhand op doel en deze kaatst op de kruising uit het doel. Plugro Liberty Dames 1 blijft veel druk zetten en na een onderschepping van aanvoerdster Dieuwertje Trommels geeft zij na een mooie passeerbeweging een strakke pass op Maud Ligtenberg die rand cirkel de bal mooi hoog in het doel slaat.

Na dit eerste doelpunt blijft Plugro Liberty Dames 1 goed combineren en even later zet Chelsea van Helmond een aanval op over rechts. Zij loopt langs de achterlijn en geeft de bal voor waar Gitte Snoeren op de juiste plek staat om de bal over de lijn te tikken.  Met de 0-2 voorsprong blijft Plugro Liberty Dames 1 doorgaan, maar Gilze Rijen geeft nog niet op tot dat Chelsea van Helmond een voorzet van rechts met een tipp-in onhoudbaar voor de keeper hoog in de touwen werkt. Met deze comfortabele 0-3 voorsprong gaat Plugro Liberty Dames 1 de rust in.

Na rust begint Gilze Rijen steeds beter te hockeyen, maar Liberty kan dit snel herstellen. Plugro Liberty Dames 1 krijgt diverse kansen zoals de kans van rechtsachter Mathilde Villain die na een onderschepping helemaal kan doorstomen naar de cirkel van Gilze Rijen maar daar helaas een goede keeper treft.
Even later krijgt Plugro Liberty Dames 1 een strafcorner die niet goed wordt aangenomen, maar toch goed wordt afgelegd naar Chelsea van Helmond die deze kans ook niet onbenut laat.

Gilze Rijen krijgt dan nog een grote kans via een snelle counter maar de keepster Sanne van Steen blijft scherp ondanks dat ze weinig ballen heeft gehad en kan samen met Fabienne Taks de nul houden. Daarna krijgt Plugro Liberty Dames 1 nog enkele kansen maar Gilze Rijen verdedigde goed. Eindstand 0-4. Plugro Liberty Dames 1 heeft volgende week zondag een vrije dag, en heeft daarom 2 weken de tijd om zich goed voor te bereiden op de wedstrijd van 1 november uit tegen Zundert.