Eerste thuiswinst VV Dongen VR1

De zesde speelronde van het eerste seizoen in de derde klasse voor VV Dongen vr1 was een thuiswedstrijd tegen het Rotterdamse Antibarbari. Direct na het beginsignaal gingen beide ploegen er vol tegenaan.

Na een afgeslagen kans voor VV Dongen was het Antibarbari die haar eerste kans wel verzilverde en in de zesde minuut voor 0-1 zorgde. Dit was de eerste tik die uitgedeeld werd. VV Dongen probeerde te combineren, maar leed veel balverlies in de passing. Het waren de bezoekers, die de bovenliggende partij waren. Toch wist VV Dongen in de 19e minuut de stand gelijk te trekken. Een schot van Judith de Kruijff werd door de keepster half gestopt, waardoor de bal in haar gezicht terecht kwam en ze de bal moest loslaten. Rebecca Bliekendaal wist deze bal tegen de touwen te drukken.

Nog steeds wist Antibarbari het spel te maken door te combineren, waarbij op sommige momenten de bal met geluk werd veroverd. De 1-2 en 1-3 kwamen dan ook niet uit de lucht vallen en waren verdiend. Nog voor de rust werd de marge verkleind tot 1 doelpunt. Sylvana Bliekendaal legde de bal af op Betty Siemons, die voor de 2-3 zorgde. Door wissels na rust ontstond er een rustiger spelbeeld bij VV Dongen. De dames van Antibarbari waren wat moe gestreden en VV Dongen speelde wat minder slordig. Uit een corner van Rebecca wist, via Sylvana, Judith de aansluitingstreffer op te tekenen.

VV Dongen verzuimde niet achterover te hangen. Sofie Kroot en Merel van Spaandonk wisten de rechtervleugel goed te bemannen. In de 57e minuut was het Betty die rakelings langs de goal kopte. Drie minuten later raakte een lob over 25 meter van Rebecca de onderkant van de lat, waarna Sylvana de teruggekomen bal voorbij de keepster schoot en 4-3 op het scorebord zette. Direct daarna werd door Sylvana 5-3 gescoord, dat uiteindelijk ook de eindstand zou zijn. Antibarbari kwam er de tweede helft niet meer aan te pas en heeft de nul punten niet weten weg te werken. Dongen is door deze overwinning opgeklommen naar de voorlopige 5e plaats. Volgende week om 10.00 uur is er weer een thuiswedstrijd tegen Terneuzen op sportpark de Biezen.