Dames Senioren HV Dongen gereed voor nieuwe zaalcompetitie

Foto: Wikipedia

Komende zondag begint voor de Dames Senioren 1 (DS1) van de handbalvereniging Dongen de start van de nieuwe zaalcompetitie 2015 – 2016.
Door het vertrek van jeugdinternational Carlijn Mulder naar ere divisionist Venlo heeft Dongen een adertje moeten laten. In de ogen van trainer coach Jean Troquet is iedereen vervangbaar.

,,Is die niet van hetzelfde niveau, dan moeten we trainen en gaan aanpassen zodat dat verlies opgevangen wordt,” merkt hij op. Daarbij heeft Babs van den Broek de uitdaging met twee handen aangegrepen. De trainingscampagne is achter de rug en Troquet kijkt met voldoening terug. Nieuw in de groep is de Hongaarse voormalige jeugdinternational Alexandra Daróczi, een cirkelloopster maar ook inzet baar in de opbouw. Voor Dongen heeft deze 23 jarige in de ere divisie in België gespeeld.

Terug van weggeweest is doelvrouw Eline Rombouts. Samen met de prima herstelde Iris Ripzaad gaat dit tweetal het doel verdedigen. Tijdens het trainingsweekeinde en de oefenwedstrijden is het team gegroeid. Om zijn speelsters in hokjes te gaan zetten, daar heeft Jean Troquet geen zin in. Over het geheel genomen is hij tevreden en blij dat het gaat beginnen.Zijn verwachtingen zijn hoog gespannen. Zeker nu ook de hoofdsponsor achter hem staat.

Otwarte Drzwi en Zeloo F.D.
Door het aantrekken van een tweetal hoofd sponsoren hoopt de trainer zijn visie uit te kunnen dragen. Binnen nu en enkele jaren naar de top. ,,Dit team is jong en kan alleen maar groeien. Hierachter staat een flinke groep talenten te trappelen om door te breken,” relativeert de trainer. Hij moet echter op zijn tong bijten als hij een aantal talentjes naar elders ziet vertrekken. Een speelster richting PSV (1ste divisie) en enkele speelsters richting HMC (hoofdklasse). Verschillen in visie over opleidings- en/of speelniveau maakten het dat deze talenten en hun ouders voor vertrek bij HV Dongen kozen. Heel jammer voor beide partijen. Kop op en doorgaan is het motto. Zeker nu ook de sportlievende sponsor achter de ideeën van Troquet staat.

Namens de sponsor vertegenwoordigt directeur Stefan Rosenbrand de bedrijven uit ‘s Gravenmoer en stelde al direct de zgn. Fat Boys, levensgrote trainingspoppen, beschikbaar. Daarnaast ontvangt het team een professionele fysio koffer met begeleiding en is het gehele team, inclusief de begeleiding, van top tot teen aangekleed, zowel voor, tijdens en na de wedstrijd. Daarbij is ook nog gedacht aan extra trainingstenues en de nodige wedstrijdballen. Na iedere wedstrijd wordt de wedstrijdbal verloot. Kosten 1 euro.Vanwege vertraging in de levering van de kleding is het mogelijk dat de teampresentatie van de DS 1 naar een ander tijdstip wordt verschoven.

De gehele vereniging is overgestapt op het nieuwe kledingmerk Robey. HV Dongen is de eerste handbalclub in Nederland die dit merk draagt. Ook gaat de HV Dongen seizoenkaarten verkopen, tegen duidelijk gereduceerde prijs. Elf wedstrijden 25 euro. Leden hebben op vertoon van een door de club uitgegeven clubkaart gratis entree. Niet leden betalen 3,50 entree. De eerste thuiswedstrijd is komende zondag tegen het uit de eerste divisie gedegradeerde Nieuwgein om 14.45 uur. Let wel: de seizoenkaarten zijn niet geldig tijdens bekerwedstrijden. Dat geldt ook voor de leden. Dit is een bondsregel. Zie je zondag!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen