DSE ‘steelt’ 3 punten bij VV Dongen VR1

De vierde competitiewedstrijd van VV Dongen VR1 vond plaats op het eigen terrein. De overwinning vorige week smaakte naar meer. De dames gingen voortvarend van start, maar het was DSE dat in de vijfde minuut al het net vond. In de allereerste uitval wist DSE de doelvrouw te verslaan: 0-1.

Het verhaal van de eerste helft is dit seizoen een repeterend geheel. Veel druk van VV Dongen op de tegenstander en goed voetbal. De kansen op een doelpunt zijn op twee handen niet te tellen, maar telkens weer missen de schoten nauwkeurigheid of staat de, goed keepende, doelvrouw van DSE een doelpunt in de weg. Het beetje geluk dat je de dames van VV Dongen zou gunnen op basis van het vertoonde voetbalspel blijft echter ver weg van het voetbalveld.

Na de rust worden er nog enkele omzettingen doorgevoerd. Ook nu hetzelfde spelbeeld: een aandringend VV Dongen en een spaarzaam uitkomend DSE. VV Dongen krijgt nog een flink aantal kansen, vooral uit de corners, die afwisselend werden genomen door enkele speelsters. De grootste kans was voor Rebecca Bliekendaal die, uit een korte corner, de bal op de lat wist te schieten. Toch wisten de dames het overwicht niet om te zetten in doelpunten. Ook deze week leidde het vertoonde veldspel niet tot een overwinning, zodat plaats 10 in de competitie nog steeds een feit is. Volgende week een wedstrijd in Bergen op Zoom tegen de dames van MOC’17 (7e plaats met 6 punten uit 4 wedstrijden).