Jan Kennekens en Toine Snoeren winnen

Foto:

Op de banen van gezelligheids-Jeu de Boules-vereniging De Vaart Erin bij sportcafé ’t Vaartje werd wederom een wedstrijd gegooid. Ook deze keer waren de weergoden de deelnemers gunstig gezind. Er was sprake van een geduchte en sportieve strijd.

In de poules moest de laatste wedstrijd de beslissing brengen over welk koppel doorging naar de kruisfinales. In de kruisfinales speelden Toon Verbunt en Karin Dirven tegen Wim Cleijn en Jos den Boer. Jos nam de plaats in van Stijn Kennekens, die plots werd weggeroepen. Toon en Karin wonnen met 13-4 en plaatsten zich voor de finale. Op de andere baan waren Toine Snoeren en Jan Kennekens eveneens met 13-4 te sterk voor Wilma Kemmeren en Nick Dirven. In de finale namen Karin en Toon brutaal de voorsprong. Daarna scoorden Jan en Toine echter 5 en 4 punten. Met 13-6 pakten Jan en Toine de titel. De volgende wedstrijd is op donderdagmiddag 14 mei. Dan wordt het Hemelvaarttoernooi gespeeld.

Deelnemers veld schuift verder in elkaar
In het ranking-klassement wordt het steeds spannender. Stijn Kennekens staat nog steeds aan de leiding. Hij heeft nu 92 punten. Omdat ook Wilma Kemmeren zich plaatste voor de halve finales blijft zij op zes punten staan. Jan Kennekens blijft derde maar de achterstand is verkleind naar zeven punten. Hij staat nu op 85. Toine Snoeren bezet de vierde plaats met 83 punten en kwam eveneens dichterbij. Nick Dirven staat nu vijfde met 72 punten. Hij stootte Petra van Gils uit de top vijf. Zij blijft op 71 punten staan. Kortom het blijft spannend met nog vier wedstrijden te gooien, waaronder nog een wedstrijd met dubbele punten.

Dorpentoernooi gestart met nipt verlies
Inmiddels is Jeu de Boulesvereniging De Vaart Erin gestart in de dorpencompetitie. De koppels betonden uit Jan en Stijn Kennekens, Toon Verbunt en Janus Jansen en Karin Dirven en Rian Verbunt. Ook Ton Kemmeren behoort bij het vaste team, maar gooide deze keer nog niet mee. De dames presteerden het best. In de eerste partij hadden ze de pech dat hun tegenstanders het butje tegen de wand drukte, waardoor de partij verloren ging. Daarna herpakten zij zich uitstekend en pakten twee keer de winst. Toon en Janus hadden een prima start en wonnen gelijk de eerste partij. Ze konden de vorm echter niet vasthouden en verloren de twee daar op volgende partijen.

team dorpentoernooiA

 

 

Jan en Stijn werden in de eerste partij op achterstand gezet. Daarna wisten zij op voorsprong te komen. In de slotfase moest de partij alsnog gewonnen gegeven worden. In de laatste partij lieten zij zien waartoe ze in staat zijn. Ze wonnen met liefst 13-5. De eindstand werd bepaald op 4-5. Dat was meer dan op gerekend werd. Zeker omdat de strijd werd aangebonden met boulers die vrijwel dagelijks op de banen staan. De volgende wedstrijd wordt gespeeld in Teteringen en is op woensdagavond 13 mei. Dan zal Ton Kemmeren de plaats innemen van Karin Dirven.

14-5-2015: Hemelvaarttoernooi
Op de banen bij sportcafé ’t Vaartje wordt door gezelligheids-Jeu de Boules-vereniging De Vaart Erin (DVE) op zondagmiddag 14 mei het Hemelvaarttoernooi gehouden. Het betreft een koppellotingtoernooi. De koppels worden dus geloot. De wedstrijd begint om 13.30 uur. Dus voor 13.30 uur aanmelden! Er zijn weer punten te verdienen voor de ranking. In de ranking gaat Stijn Kennekens nog aan de leiding. De deelnemers zullen in ieder geval proberen om punten op hem in te lopen. De vereniging kent geen contributie. Wel wordt er per wedstrijd een inschrijfgeld gevraagd van € 2,50 per persoon. Maandelijks wordt er minimaal een wedstrijd gegooid. Aanmelden kan bij Hanny en Ton Kemmeren (tel:0162-312275 of email [email protected]). Ook kun je daar terecht voor informatie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen