Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

Foto:

Biljartsport: driebanden-klein ‘t Vaartje:
Toon Verbunt en Cees Sprangers door
In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart werd ook de afgelopen week weer gespeeld in het kader van het driebandentoernooi voor de kleine tafel. Dongenaar Toon Verbunt speelde met 13% het meest boven zijn gemiddelde. Hij won al zijn partijen en werd eerste in zijn poule. Dit was ruim voldoende voor het bereiken van de volgende ronde.

Zijn plaatsgenoot Cees Sprangers won drie van de vier partijen en werd tweede. Ook dit was voldoende voor het bereiken van de volgende ronde. Cees zette bovendien het beste partijgemiddelde (0.916) en het beste algemeen gemiddelde (0.640) neer. De Dongense Wilma Kemmeren werd derde en werd uitgeschakeld. De hoogste serie blijft in handen van Rini Netten met zes uit acht. Ook deze week worden er weer verschillende wedstrijden gespeeld. Het zijn wedstrijden in de tweede ronde.

Biljartsport- districtscompetitie driebanden-klein:
Jos Brouwers verslaat ’t Vaartje
In sportcafé ’t Vaartje versloeg team Jos Brouwers huisgenoot ’t Vaartje met 28-24. Dit is een inhaalwedstrijd. Vandaar dat beide teams deze week twee keer in actie kwamen. Winst was er voor Embert Broekhoven. Hij was ruim te sterk voor Jan Smeekens. Jan kwam niet in zijn spel en verloor kansloos. Embert had overigens maar 42 beurten nodig om te finishen. Met het gemiddelde van 0.690 zette hij bovendien het hoogste moyenne van de avond neer. Hij pakte de enige winstpartij voor Jos Brouwers. Jan Ligtenberg verloor nipt van Piet Kamp. Ad Faro kon het net niet bolwerken tegen Leo Loonen.

Volle winst Jos Brouwers Schilderwerken
In Oosterhout won team Jos Brouwers Schilderwerken Dongen met 25-30 van team De Eekhoorn. Het beste gemiddelde ging naar kopman Ad Faro. Hij pakte de winst met het fraaie gemiddelde van 0.777. Hij had hier slechts 45 beurten voor nodig. Jan Ligtenberg had maar één beurt meer nodig om de finish te bereiken. Hij kwam uit op het goede gemiddelde van 0.673. Embert Broekhoven had het minst aantal beurten nodig. Hij kwam uit op het fraaie gemiddelde van 0.725 en had hier maar 40 beurten voor nodig. Door dit resultaat staat dit team nu op een fraaie derde plaats.

Verlies voor ’t Vaartje
In sportcafé ’t Vaartje verloor team ’t Vaartje met 20-30 van team DKM uit Oosterhout. Frans Kemmeren werd al snel op flinke achterstand gezet. Onder meer doordat zijn opponent een schitterende serie van acht maakte. In de slotfase kon hij nog wel aanhaken, maar kwam hij niet meer dichterbij. Piet Kamp speelde een vergelijkbare partij en moest dus eveneens verlies incasseren. Kopman Leo Loonen kreeg eveneens een grote serie om de oren. Zijn opponent maakte een mooie reeks van zeven caramboles. Tegen zoveel geweld had Leo geen verweer. Zijn tegenstander was al in 42 beurten bij de finish. Door dit resultaat bungelt dit team helemaal onderaan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen