ONI winnaar van een heus kansenfestival

ONI ROAD RUNNER Erik Rosenbrand op weg naar iets moois.

Met een brede grijns stapte men na in totaal 97 minuten te hebben gespeeld met een 3-2 overwinning van het veld. Dat de score niet hoger uitviel, lag aan beide teams, deze kregen beide een totaal van 20 open opgelegde kansen, waarvan er uiteindelijk 5 werden benut. Alle aanwezigen waren het er over eens, ook die van Boeimeer dat een eindstand van 8 –6 helemaal niet had misstaan in het boekje van de goed leidende leidsman Laros uit Waalwijk.

ONI begon zoals vooraf gewenst was, amper 5 minuten oud was de wedstrijd en de 1-0 lag middels een geweldige treffer van aanvoerder Dennis Siemons in de voor hem linker bovenhoek. Een unicum voor ONI, de eerste de beste kans en gelijk prijs, dat smaakt naar meer was de gedachte. En inderdaad, de kansen kwamen zowel voor Boeimeer als ONI bij de vleet, maar de teller bleef tot de 22e minuut op 1-0 staan. In de 23e minuut kwam Boeimeer op 1-1 en moest ONI opnieuw met volle kracht vooruit om de schade weer te herstellen. Een kleine 5 minuten later had John Broeders zijn OranjeBlauw op 2-1 moeten zetten, alleen kon hij het karwei niet doeltreffend afmaken.

Ook voor doelman Jeroen vd Hoven waren het in de tussentijd drukke tijden maar wist hij zijn doel tot dan verders schoon te houden. Al doende ontspon zich een leuke open wedstrijd, waarin beide teams met respect voor elkaar vol op kansen creëerden en het wachten was op een volgende treffer. Deze treffer kwam dan ook en viel aan ONI zijde.
Sander Blom alias het slange mens gleed langs 3 tegenstanders en scoorde met een ouderwetse punter in de linker benedenhoek en zette ONI zo op een verdiende 2-1 zo net voor rust. Dat Boeimeer hierna nog 2 keer gevaarlijk voor het ONI doel kwam, had ONI aan zich zelf te wijten, maar er werd tot aan de rust geen schade meer opgelopen. In de rust werd de ziek geworden Scotty v Leeuwen, die ook last van zijn oren had en zich deze week bij de KNO arts gaat melden, vervangen door Hugo van Hilst.

Na de High Thea kwartier ontspon zich een nog leuker 2e helft. Beide teams speelden met een openvizier en schotelde de aanwezige een vlot op en neer gaande 2e helft voor.
Met enige hulp van de doelman van ONI kreeg Boeimeer in de 52e minuut een penalty toe bedeeld, Hugo v Hilst zou met de hand naar de bal zijn gegaan binnen de zestien, en dus was er maar één keuze voor de leidsman, Penalty. Voordat deze straf werd uitgedeeld was het de ONI doelman die bij een spelhervatting voor dat hij de bal met zijn rechtervoet wilde weg trappen, hem met het puntje van zijn linker schoen weg tikte en mis trapte. De bal kwam uiteindelijke via enkele omzwervingen alsnog binnen de zestien bij ONI met als gevolg de handsbal van Hugo v Hilst. Gelukkig is de Zwarte Panter van ONI niet voor één gat te vangen en maakte hij zijn foutje meer dan goed, door de pingel op panterachtige wijze te keren en ONI op voorsprong te houden.

Maar toch kwam Boeimeer weer langszij, middels een treffer in de 60e minuut uit één van de vele gevaarlijke uitvallen. En weer moest ONI de krachten bundelen om deze tik weer ongedaan te maken, en dat deden ze dan ook met verve. Het was lang wachten, en het was na vele vele kansen dat de smorgens met zijn team kampioen geworden Jeffrey Weterings de winnende treffer 3-2 liet aantekenen, een belangrijke treffer bleek nadien want het was de winnende. Reeds eerder in de wedstrijd had Jeffrey ook een belangrijk aandeel in de scores middels zijn voorbereidende werk bij de treffers, een gouden dag voor hem al dus. De protesten die volgde van Boeimeer omdat er een buitenspel situatie aan vooraf zou zijn gegaan werden door de leidsman weg gewoven en treffer nr drie verdween in zijn boekje.

Met deze treffer in de 89e minuut was de koek nog niet helemaal op. In de extra tijd kreeg ONI middels Sander Blom na een perfecte aanval een uitgelezen mogelijkheid om de stand naar 4-2 te tillen, maar zijn schot verdween langs de verkeerde kant van de paal over de achterlijn. ONI wint als zo deze leuke open wedstrijd en stijgt wederom een plaatsje op de ranglijst. De doelstelling om bij de bovenste 8 te eindigen kan behaald worden, maar dan zal a.s Zaterdag ook bij Periode kampioen SCO/TOFS gewonnen moeten worden, waarna men een week later de competitie afsluit met de thuis wedstrijd tegen de studenten van Merlijn. Wordt deze doelstelling bereikt dan mag men spreken van een alsnog goed behaald resultaat. Maar eerst zal men a.s zaterdag in Oosterhout voor de volle winst moeten gaan.!