ONI schiet met een leeg pistool

Het wordt langzamerhand een eentonig verhaal, maar de waarheid is hard, opnieuw heeft ONI de kans laten liggen om het redelijke tot goede spel te belonen met voltreffers.
ONI schiet wel, maar het pistool bevat geen kogels.

Ook in de uit wedstrijd bij vv Oosterhout heeft ONI weer legio mogelijkheden onbenut gelaten en heeft men de doelpunten en daarmee de punten aan Oosterhout geschonken. Op een winderig en nat sportpark en op de niet favoriete ondergrond van ONI liep men al na 2 minuten tegen een flinke domper op.Een corner bal van Oosterhout werd door de wind het 5 metergebied in geblazen en alles en iedereen dacht dat de bal een prooi zou worden van de ONI doelman, helaas glipte de bal uit de handen grijpgrage doelman en viel het bolletje leer voor de voeten van de Oosterhout spits, dank u wel was het antwoord en Oosterhout al heel vroeg op 1-0. Dacht ONI in de 16e minuut op gelijke hoogte te komen middels een treffer van Raymon Timmermans, werd de treffer al dan niet terecht afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Uit de toegekende vrijetrap wist Oosterhout meteen op 0-2 te komen door niet goed de buitenspelval te hanteren aan ONI zijde.

Ondanks de 2-0 had alles en iedereen helemaal niet het gevoel dat hier niets te halen viel, integendeel zelfs. De ONI brigade probeerde van alles, en creëerden ook voldoende kansen om de aansluitings treffer te maken maar moest toe zien hoe opnieuw weifelend ingrijpen ONI duur kwam te staan. Nog geen 30 minuten speeltijd achter de rug en daar staat ONI dan te kijken tegen een 3-0 achterstand. En weer werden de mouwen opgestroopt, en de beloning viel net voor rust, gelukkig wist Erik Rosenbrand nu wel de trekker over te halen en zette de 3-1 ruststand op het bord. Na de rust was het ONI dat recht had op veel meer gezien de prima kansen die men bij elkaar speelde, maar zoals gezegd men had het pistool in handen, maar was vergeten om er de kogels in te doen. Dat Oosterhout dan nog een penalty kreeg in de 58e minuut en benutte, deed niets meer af aan het spelbeeld.

ONI was de betere ploeg en Oosterhout moest terug, helaas voor ONI werd de dadendrang deze middag niet beloond en stond er een zeer geflatteerde 4-1 voor Oosterhout op het bord.
Al met al was dit juist helemaal niet één van de mindere wedstrijden van ONI, ook de scorende Brian Slagmolen beaamde dat Oosterhout het heel moeilijk had na de rust, en dat het een wonder was voor Oosterhout dat ONI na 90 minuten niet langszij of zelfs over Oosterhout heen was gekomen qua doelpunten. ONI verliest dus opnieuw omdat het zelf niet voldoende scoort en de tegentreffers wel heel gemakkelijk incasseert. Nu met nog 5 wedstrijden voor de boeg gaat ONI proberen om het seizoen op de enige en juiste manier tot een goed einde te brengen, van weggevertjes en het laten lopen van wedstrijden zal geen sprake zijn, nee ONI wil een waardig slot van deze wisselvallige competitie. Niet alleen ONI, maar ook de hondstrouwe supporters en sponsoren hebben recht op een waardig en goed slot.

Lukt het niet om makkelijk goals te maken dan zal strijd passie en beleving de zaken moeten goed maken. A.s Zaterdag ligt er dan ook een hele mooie uitdaging klaar voor ONI, de volgens vele aanstaand kampioen DIA komt naar ‘s Gravenmoer en kan rekenen op een warm onthaal. De mannen van Erwin Verheij en Erik de Weijer zijn uit op revanche na de enorme dreun welke men op 13 Dec 2014 kreeg in Teteringen, met een 8-0 nederlaag verliet ONI aldaar met het schaamrood op de kaken het veld van Dia, en deze vreselijke uitslag wil men a.s Zaterdag met een goede wedstrijd naar de vergetelheid brengen.