Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

Foto:

1e divisie driebanden-groot:
Team Hultermans veilig
In sportcafé ’t Vaartje heeft team interieur- en installatiebedrijf Bart Hultermans Dongen zich veilig gespeeld. Tegen Goirle werd gelijk gespeeld. Het was overigens een enerverende ontmoeting. In de eerste sessie. Was Willie Damen volstrekt kansloos. Zijn opponent was al na 34 beurten bij de finish. Met het moyenne van 0.735 kan Willie niet echt ontevreden zijn. Met het resultaat wel. Op de andere tafel nam kopman Jack Wijnen een voorsprong. Hij zag zijn rivaal, de sterke Belg Eric Hendrickx echter steeds dichterbij komen. Jack hield het hoofd koel en besliste uiteindelijk de wedstrijd met 45-42. In de tweede sessie nam Kees Wittens al snel een comfortabele voorsprong. Hij kreeg echter moeite met de laatste caramboles en zag zijn tegenstander steeds dichterbij komen. Kees maakte de partij uit voordat deze echt gevaarlijk kon worden: 45-32. Hij kwam uit op het degelijke gemiddelde van 0.900. Op de andere tafel wist Bart Hutermans lange tijd aan te klampen bij zijn n. In de slotfase moest hij echter nog ruim toegeven: 38-45. Bart zette nog wel het redelijke moyenne van 0.745 neer. Door dit gelijkspel is team Hultermans ook volgend jaar verzekerd van spelen in de eerste divisie.

Biljartsport Landelijke derde divisie:
Autobedrijf Lion van Loon geen kampioen
In Zundert had team autobedrijf Lion van Loon Dongen voldoende aan een gelijkspel om de titel te pakken. Dit lukte echter jammer genoeg niet. In de eerste sessie verloor Marrie Groeneveld met ng slechts twee caramboles te gaan. Marrie had zeker kans om te winnen, maar het lukte net niet. Op de andere tafel hield Gerbert v.d. Lee de partijen in evenwicht. Hij won met 26-35. Donkere wolken pakten zich samen toen Arnoud van Rooij in de tweede sessie moest capituleren. Hij kreeg ook maar 39 beurten. Op de andere tafel stond daniël v.d Geld op achterstand. Hij knokte zich uitstekend terug in de partij, maar verloor uiteindelijk met 35-32. Daniël speelde het prachtige gemiddelde van 0.800. Dit was echter net niet genoeg. Dit betekent dat dit team ook volgend jaar in de derde divisie uitkomt.

Biljartsport vierde divisie:
Gelijkspel voor ’t Vaartje
In sportcafé ’t Vaartje speelde team ’t Vaartje gelijk tegen team de Romein uit Tilburg. Het team was gehandicapt, omdat kopman Patrick Schrijver heeft besloten te stoppen met het biljarten op de grote tafel. In de eerste sessie was er verlies voor Jan Ligtenberg en Theo Laros. Jan speelde een degelijke partij en kwam uit op het mooie gemiddelde van 0.536. Toch was dit onvldoende voor de winst. Theo Laros speelde naar vermogen. Hij kwam aan de meet slechts vijf caramboles te kort. In de tweede sessie stonden Piet Kamp en Willy v.d. Wiel vor een zware opgave. Beide spelers speelden echter uitstekend. Willy stond lange tijd rond de één gemiddeld. In de slotfase miste hij diverse ballen op een haar. Hij zag zijn rivaal steeds dichterbij komen. Toen deze er nog zes moest speelde Willy de partij uit. Zijn opponent moest nog zes caramboles halen in de na-beurt. Hij maakte er vier. Willy maakte nog een mooie serie van vijf. Op de andere tafel aanvankelijk een gelijk Hij sloeg een gat en stond dit niet meer af. Hierdoor werd toch nog een gelijkspel behaald. Door dit resultaat is team ’t Vaartje in de middenmoot op een mooie zevende plaats geëindigd.

V.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken wint
In Made won team Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg met 3-5 van team ’t Steegje. Toon Verbunt was kansloos. Hij kreeg slechts 34 beurten en dit was zelfs voor Toon te veel van het goede. Winst was er voor Leo Loonen en Embert Broekhove. Leo zette met het gemiddelde van 0.490 een puike partij neer. Ook Embert hield de verdediging prima gesloten en pakte zo de winst. Ad Faro speelde gelijk, waaroor de twee punten naar het team uit Dongen-Vaart gaan. Door dit resultaat bezet team ’t Vaartje een mooie vierde plaats.

Verlies voor Sun Control
In sportcafé ’t Vaartje stond voor team Sun Control Tilburg de loodzware partij tegen de koploper DKM-Tools op het programma. De enige winst kwam op naam van Jos Hamers. Jos won met het fantastische gemiddelde van 0.666. Hij maakte bovendien een prachtige serie van vijf. Dat deed kopman Gerard Gabriëls overigens ook. Gerard kwam aan de meet slechts vier caramboles te kort. Ook Anton Smulders gaf prima partij. Toch verloor hij met nog slechts één carambole te gaan. Hij kwam uit op het degelijke gemiddelde van 0.461. Anja Verbogt kwam niet in haar spel en verloor kansloos. Ze kreeg ook slechts 40 beurten. Team Sun Control speelde een ongelukkig seizoen en is mede daardoor op de laatste plaats geëindigd. Het zal er alles aan doen om het volgend seizoen beter te laten verlopen.

Aankondigingen

Jos Brouwers Schilderwerken thuis
Op dinsdagavond 21 april speelt team Jos Brouwers Schilderwerken in sportcafé ’t Vaartje tegen team D’n Berg uit Geertruidenberg. Het is de eerste wedstrijd in het nieuwe seizoen. Het team bestaat uit: Ad Faro, Jan Ligtenberg en Embert Broekhoven. De wedstrijd begint om 19.30 uur.

Biljartsport driebanden-klein:
Driebandentoernooi ’t Vaartje van start
In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart is deze week het driebandentoernooi voor de kleine tafel van start gegaan. Het is de vijfentwintigste editie van dit toernooi. Door het afvallen van enkele deelnemers zijn er nog enkele plaatsen vrij. Wanneer je deze in zou willen vullen kun je contact zoeken met sportcafé-zaal ’t Vaartje, telefoonnummer 0162-312275. Ook kun je daar terecht voor verdere informatie.

Reacties