Dames VV Dongen boeken uitzege bij Beerse Boys VR2

Het was dan wel net pakjesavond geweest, maar een overwinning zouden de dames van VV Dongen niet zomaar cadeau gaan krijgen.  Al zou je dat wel verwachten als je naar de ranglijst kijkt. Beerse Boys zakte helemaal in op eigen helft en kwam daar zelden vanaf. Dongen was de eerste tien minuten zeer sterk. Het leek bijna op “gallery play”, maar daarna gingen ze al gauw mee met het spel van Beerse Boys. De dames van Beerse Boys schoten met name de bal ver naar voren  of naar buiten. Beerse Boys gingen het duel fel aan. Soms ging dat gepaard met smerige overtredingen aan Beerse kant. Maar de scheids was duidelijk dat “hij” de baas was en zag er niet altijd het kwade van in.

In de eerste helft komt Dongen gelukkig nog wel op voorsprong, ondanks het rommelige spel dat zich vooral op het midden van het veld afspeelde. Het is Rebecca Bliekendaal die mooi slalommend, op de achterlijn een paar tegenstanders passeert en Sylvana Bliekendaal kan aanspelen. Deze schiet de bal rechts in de kruising.  Verder creëert Dongen veelal kansen van afstand in de 1e helft en is Beerse  Boys een enkele keer op Dongense helft geweest. Kansen hebben ze niet gecreëerd.
In de tweede helft is VV Dongen net wat dominanter dan in de eerste helft, doordat het wat meer hun eigen spelletje gaat spelen. Er worden aardig wat kansen gecreëerd  die nu eindelijk worden afgemaakt. Uit een aanval in de 49e minuut mag Sylvana aanleggen voor de 0-1. Julie Stuit weet even later op miraculeuze wijze nog het bovenste ijzerwerk te raken.  En uit een afgevallen corner die door Rebecca terug wordt ingebracht, schiet Judith de Kruijff met haar rechtse de bal in het net.  Maar Judith was voor vandaag nog niet klaar. Zij kon in de 85e minuut profiteren van geklungel in de verdediging van Beerse en zo schoot zij haar 2e goal in het net. Eindstand 0-4.
Wij willen Kim van der Corput,  Meiden A,  bedanken voor haar prima optreden van vandaag! En feliciteren Soraya Westerhuis als ‘Woman of the Match’. Volgende week de derby voor de dames van VV Dongen tegen Blauw Wit’81, welke zich momenteel in de top drie van de 4e klasse bevindt. De andere concurrent  is op dit moment ODC. Beide ploegen hebben deze zondag cruciale punten laten liggen. Waardoor de dames van Dongen nu koploper zijn in de competitie. Daarom kunnen de dames van Dongen alle steun van de supporters wel gebruiken komende zondag in De Moer. Blauw Wit 81 – VV Dongen,  a.s. zondag 14 December, aanvang 10.30 uur.