Voorbeschouwing VV Dongen – AWC

Aanstaande zondag speelt VV Dongen de laatste wedstrijd voor de winterstop. LET OP !! De aanvangstijd zal om 14.00 uur zijn ! Op dinsdag 16 december is er nog een bekerwedstrijd tegen Papendrecht waarna op 25 januari de competitie hervat wordt met de uitwedstrijd tegen VV Gemert. Afhankelijk van het resultaat tegen AWC kan die wedstrijd wel eens heel belangrijk worden voor het behalen van de 2e periode. VV Dongen staat met Gemert bovenaan met het volle pond aan punten (12)

Zondag kan VV Dongen zichzelf een erg groot plezier doen door de punten hier te houden. Dat het spelen tegen degradatiekandidaten moeilijk is bewees het duel met De Valk. Afgelopen zondag werden met pijn en moeite de punten mee naar Dongen genomen. Ook Gemert had het afgelopen zondag zwaar. Tegen de tegenstander van aanstaande zondag, AWC kroop het team van trainer Ruisch door de oog van de naald. In de blessuretijd scoorde Gemert de winnende en bleef daardoor ook op koers.
Wat vooral opviel aan de wedstrijd tegen De Valk was de enorme drive naar voren. Ondanks het slechte veld en soms te lage tempo zag VV Dongen de kans om twee handenvol aan kansen te creëren. Het uitvallen van Revy Rosalia (waarschijnlijk een meniscus blessure) werd redelijk goed opgevangen door Daan Poelmans. Hij positioneerde zich uitstekend, maar zal ook hebben moeten wennen aan zijn nieuwe rol. Het doelpunt van De Valk zou te wijten kunnen zijn aan de onwennigheid binnen het centrale duo, maar dat is een speculatie mijnerzijds. 
Vier wedstrijden op rij winnen is een luxe. Vooral de fase waarin dit gebeurd is voor VV Dongen nieuw. Meestal heeft VV Dongen de punten in de tweede helft van het seizoen gehaald, maar de huidige 25 punten zijn een absoluut record voor de ploeg. Dat smaakt dus naar meer en is dat een realistische gedachte? In mijn optiek wel, want bij het zien en analyseren van de tegenstanders mag men stellen dat VV Dongen waarschijnlijk wel het beste in balans is t.o.v. de andere ploegen. Ik wil ons niet de lucht inschrijven, maar met nuchtere observaties en constateringen mag ik tot deze conclusie komen. Want eigenlijk is het jammer dat de ‘flow’ wordt onderbroken door de naderende winterstop. Als het lekker gaat wil je tenslotte doorgaan. Dat is met alles zo…
Maar je kan ook zeggen dat we een fantastische eerste helft beleven. Hard werken en vertrouwen leveren nu de resultaten op waarop menig supporter al jaren hoopt. Hoe vaak kwam het niet voor dat de punten werden weggeven terwijl er bij winst vaak een toppositie aan vastzat. Dat is nu andersom. Gelukkig ! 
Echter na al deze terechte ‘veren’ moeten we ons nog eenmaal optimaal concentreren. AWC verloor vorige week maar met 1-2 van Gemert. De week daarvoor werd het bij UDI 19 afgedroogd. In Uden werd het 8-1. In Tiel bij TEC werd gelijkgespeeld (0-0). Dat was in het begin van het seizoen, maar het laat zien dat de ploeg de boel dicht kan gooien. Ongetwijfeld zal dat zondag ook gebeuren en is het voor VV Dongen zaak om de ban snel te breken. Geduld en vertrouwen zijn hierin de belangrijkste ingrediënten. 
Na de wedstrijd zal er een begin worden gemaakt met de feestelijkheden zo naar het einde van het jaar. Direct na het laatste fluitsignaal zal DJ TOM zijn boxen laten toeteren door de kantine en natuurlijk is iedereen daarvoor uitgenodigd.
Afspraak zondag 14 december om  LET OP…..14.00 uur !!
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen