Dames en heren van HV Dongen moeten weer verlies incasseren

De heren blijven steken op nog maar één overwinning en de dames hebben slechts een gelijkspel behaald. Zijn de niveaus te hoog? Zijn de tegenstanders beter? Voor de heren is er qua tegenstander weinig veranderd. Alleen een andere trainer coach. Ook bij de dames een nieuwe trainer coach. Zowel spelers als speelsters zijn gewend aan hun nieuwe trainer. De trainingen lopen naar wens, daar ligt het niet aan. Nu de uitvoering oftewel de resultaten nog.

Landelijk 2e Divisie DS: HV Dongen – Foreholte (Voorhout) 29-34 (14-21)
De speelsters hadden zich veel voorgenomen van deze wedstrijd, het resultaat zal ze echter veel zijn tegengevallen of zoals trainer Jean Troquet na afloop verwoordde: ,,Of de verwachtingen waren te hoog of er was sprake van te weinig geloof in eigen kwaliteiten. Hierdoor kwamen slechts enkele speelsters tot hun normale spel. Lieve van den Berg was met haar afronding op het doel goed bezig.” De ploeg liet zich vooral in de eerste helft vele keren foppen door het snelle spel van de bezoekers uit Voorhout. Met wisselend gevarieerd spel werd de Dongenverdediging menig keer op de pijnbank gelegd. ,,Met de rust stonden wij al met 14-21 achter. De kans op een overwinning was dus heel ver weg,” realiseerde Troquet zich na afloop. In de pauze heeft Troquet zijn team geconfronteerd met de harde realiteit. De meiden waren hierdoor blijkbaar wakker geschud. Dongen leverde hierna een waardige partij en verdedigend werd er meer de 1 tegen 1 situatie gewonnen. Als Foreholte nog een kans kreeg weerde doelvrouw Iris Ripzaad zich kranig. In tegenstelling tot de eerste helft verbeterde zij zich prima. Aanvallend bleef Dongen kansen creëren en wist deze periode in hun voordeel af te sluiten. Niet genoeg na de desastreuze eerste helft. Deze hoopgevende tweede helft leverde echt nog geen punten op. ,,Het is nu zaak alle goede vorderingen vast te houden en verder door te ontwikkelen. Zo moeten we wegsluipen uit de onderste regionen,” besluit Troquet. Hij realiseert zich maar al tegoed dat deze week een cruciale week wordt. Donderdagavond thuis in de Salamander de bekerwedstrijd tegen de buren, RHV uit Rijen, en zaterdagavond in Poeldijk tegen Verburch dat ook maar 1 punt heeft.
Landelijke Hoofdklasse HS: Dongen –PSV Eindhoven 24-27 (13-14)
De stoom kwam na afloop van de zojuist verloren wedstrijd nog uit de oren van de Belgische coach Stefaan Evens. ,,PSV had weinig wissels, zat er op het laatst door heen. In plaats van door te drukken gaan wij in hun spelletje mee.” PSV was elke keer net iets slimmer dan Dongen dat in doelman Ruud Noordijk een prima sluitpost had.
Landelijk Divisie DA1: Targos  Bevo Panningen – HV Dongen 23-31 (11-18)
Een wereld ging open toen de DA 1 van Dongen de sporthal van de eredivisionist Bevo binnenstapten. De ploeg van coach Kees Smit trok zich van al deze sier niets aan en overrompelde de thuisploeg. Met snelle aanvallen werd de 2-7 voorsprong tot de rust geconsolideerd. Dongen nam ook de tweede helft het heft in handen. Met name doelvrouw Daisy van de Mosselaar was een sta in de weg voor de thuisploeg uit Noord Limburg. Met prima reddingen hield zij Bevo van het scoren af. Volgens Smit wordt het team steeds meer een collectief. ,,Daardoor hebben wij deze wedstrijd ook winnend kunnen afsluiten. Even sloop Bevo dichterbij tot 18-20. Toen hebben we weer gas gegeven.” Ditmaal ook complimenten voor de scheidsrechters die in de ogen van de aanhang een prima wedstrijd floten.
Landelijke Divisie MB: BFC Beek – HV Dongen 20-23 (10-11)
In het Limburgse Beek kwamen de meiden goed uit de startblokken. Het team stond goed. Het spel werd onrustiger, ook al doordat BFC dichterbij kroop. Na de magere 10-11 ruststand nam Dongen direct na rust het heft in handen en zette de beslissende 5 doelpunten voorsprong op het scorebord. Ondanks dat BFC langzaam dichterbij kroop bleef Dongen vechten voor de zeg en trok in een spannend slotfase de zege naar zich toe.
Foto boven: Lieve van den Berg was vele malen trefzeker vanaf de cirkel