DVVC begint te laat met voetballen en verliest van Irene ‘58

DVVC is weer met lege handen terug gekomen uit Den Hout. Bij Irene ’58 heeft het DVVC altijd lastig maar nu werd het de thuisploeg wel heel gemakkelijk gemaakt. Door het collectief falen in de eerste helft kon de thuisploeg eenvoudig uitlopen naar een riante 3-0 voorsprong wat de basis was voor de uiteindelijke 3-1 overwinning voor de thuisploeg.

De verdediging van Irene ’58 kwam in de eerste helft nauwelijks in gevaar en door slecht verdedigen aan DVVC zijde kwam de thuisploeg eenvoudig aan zijn doelpunten. Van ruim 30 meter maakte Dennis van Halderen na amper 10 minuten spelen een prachtig doelpunt waar doelman Sitke Ozdemir zich totaal op verkeek. Birol Demirtas was nog wel dicht bij de gelijkmaker via een schot wat rakelings over ging maar het was Irene ’58 die de uiteindelijke zege veilig stelde in de daarop volgende 10 minuten waar het simpel kon uitlopen naar een riante 3-0 voorsprong. In de verplichte break sprak trainer Piet Gabriëls een hartig woordje en na de thee kwam er een totaal ander DVVC op het veld. Voornamelijk werd er op de helft van de tegenstander gevoetbald en al in de 7e minuut viel er een doelpunt. Birol Demirtas plaatse de bal via een vrije trap precies op het hoofd van Granit Dedinca die de thuisdoelman kansloos liet: 1-3. DVVC kreeg nog wat mogelijkheden om het echt spannend te maken maar ook Irene ’58 was enkele malen dicht bij een treffer. De thuisploeg kon alleen uitverdedigen via lange ballen waar de verdediging van DVVC het erg moeilijk mee had. Een kwartier voor tijd maakte Kevin Zijlmans nog wel de aansluitingstreffer echter de leidsman zag vooraf gaand een overtreding dus werd de treffer geannuleerd. Maikel van Bragt, Koen Swanen en Granit Dedinca waren hierna nog wel dicht bij een treffer maar gescoord werd er niet meer. De verliespartij was dus voornamelijk veroorzaakt door een heel zwakke eerste helft en kon de ploeg van trainer Piet Gabriëls de opgelopen averij van de eerste helft niet meer recht trekken.
Zondag a.s. geen competitie wedstrijd, wel speelt DVVC vriendschappelijk thuis tegen SVG, aanvang 11:30 uur op sportpark Dongekant.