Wisselvalligheid troef in opbouwfase Olympia’60

Het valt Olympia nog niet mee om met een nieuw team tot goede resultaten te komen. Na de prima overwinning ten ONI gingen de mannen van trainer Arne Koeman kopje onder bij Boeimeer. Na een goede start waarin ook een voorsprong werd genomen, ging Olympia uiteindelijk met 4-2 kopje onder

Het blijft toch vreemd, deze zaterdagcompetitie met op Olympia en ONI na, alleen maar van origine zondagclubs. Veelal een ontbrekende sfeer op de vaak bijna verlaten complexen. Vreemde aanvangstijdstippen. Nu 17:00 uur waardoor bijv. topscorer Nick door werkzaamheden niet van de partij kon zijn. En afhankelijk zijn van het normale jeugdgebeuren bij zo’n op club op zaterdag. Bij Boeimeer speelde nu de A-jeugd van NAC vooraf tegen Fortuna en de warming-up kon worden afgewerkt op een klein, gevonden strookje. Maar dit zijn natuurlijk niet de redenen om niet te presteren. Ook de afwezigheid van een zestal geblesseerden mag niet doorslaggevend zijn. Dankzij de brede selectie was het geen probleem om een volwaardig elftal op de been te brengen.
Olympia ging goed uit de startblokken. Al na zeven minuten kwam de beloning met een 0-1 voorsprong. Tim Smulders zette prima voor en Bas Leemans rondde keurig af. Olympia ging verder met lekker voetballen en was in deze fase de betere ploeg. Dit duurde tot de 28e minuut. Een lange bal werd door de Olympiaverdediging verkeerd beoordeeld en zorgde ervoor dat Boeimeer gelijk kon maken.  Raymond had voor rust nog een kans om weer de voorsprong te nemen. Dit lukte niet en met de gelijke stand werd gerust.
Alle goede bedoelingen voor het tweede bedrijf ten spijt. Al na twee minuten wederom zwak verdedigen en de 2-1 achterstand was een feit. Op dit moment moet er een team op staan. En dat is nu nog het manco. De onzekerheid sluipt in de ploeg en het voetbal wordt er meteen hiermee uitgeslagen. Erg jammer natuurlijk. Boeimeer vond het prima en liep uit nar 4-1. Tussendoor had Olympia toch nog wel wat goede kansen. Inmiddels waren ook Ruud, Paul en Patrick in het veld gekomen. Laatstgenoemde mocht nog een keer alleen op de keeper af maar werd onrechtmatig gestuit. De penalty werd door Pim benut en bepaalde de eindstand op 4-2. Een onbehaaglijk gevoel bij staf, speler en supporter. Aan alle kanten voel je dat er veel in deze groep zit.  Individueel staan er prima spelers op het veld. Nog langer en harder trainen en knokken om hiervan een team te maken. De indrukwekkende stilte in de kleedkamer na afloop gaf aan dat de spelers dit weten én dat dit gaat gebeuren!
Zaterdag is Olympia vrij. Op 11 oktober is er een thuiswedstrijd tegen zaterdagafdeling van de zondagclub Unitas’30.