ONI maakt gehakt van  Nordea

Voordat er afgetrapt werd door Pupil vd Week TIES TOLBOOM die ook liet zien hoe je de oud doelman van ONI moest passeren, door de benen dus, en hij met een overwinnings gebaar het veld verliet, werd er eerst een feestelijke moment gevierd. De manschappen van ONI kregen uit handen van Erik vd Assem van het gelijknamige bedrijf VAN DEN ASSEM AUTO’S een nieuw reserve outfit uitgereikt.

Deze oud voetballer van ONI en inmiddels voorzitter van de technische commissie van ONI deelde trots zijn shirts uit aan de manschappen van ONI 1, en voegde er aan toe dat ze vuil mochten worden deze middag, met andere woorden, een overwinning werd geeist en deze kwam er dan ook, wat leide tot een gulle glimlach op het gezicht van deze trotse sponsor.
De dus in het wit spelende Oranje/Blauwe brigade bedankt hem middels een klein drank pakketje en een bosje bloemen wat door zijn ook bij ONI voetballende dochter Amy in ontvangst werd genomen.
Na de zeperd van een week geleden was het er ONI alles aan gelegen om thuis tegen Nordea een goed resultaat te behalen. Deze sportieve revanche werd dan ook vol overgave genomen en men kon het hoog geklasseerde Nordea met de staart tussen de benen terug naar Tilburg sturen. Nordea dat vriend en vijand verast had met 2 zeges en dus 6 punten en een 2e plaats op de ranglijst, kwam er tegen ONI niet aan te pas. ONI dat nog steeds Dennis Siemons, Raymon Timmermans en Joel Versteeg miste liet er geen misverstand over bestaan wie deze middag de punten mocht bij schrijven.
Onder de bezielende en excellente leiding van scheidsrechter vd Pluijm had ONI geen kind aan Nordea. Dat de teller stopte bij 5-0 was het enige minpunt wat de toch tevreden trainer Verheij aanhaalde, een trainer is niet gauw te vreden waren zijn woorden, de overwinning was dik en dik verdiend, alleen had teller de dubbele cijfers in gemoeten was zijn toch kritische na beschouwing. ONI begon zoals gezegd furieus, al in de 3e minuut kreeg de goed mee opgekomen rechtsback Mathijs Heijblom een dot van een kans, maar was deze uitgelezen mogelijkheid niet aan hem besteed.7 minuten later was het dan wel prijs, good old John Broeders die ondanks zijn lichamelijke klachten er alles uithaalde wat er nog in hem zat de eerste 45 minuten, maakte in de 10e minuut de bevrijdende 1-0.
ONI trapte het gaspedaal helemaal in en schiep zich de ene naar de andere kans, helaas was een wervelende aanval over de rechterflank niet besteed aan Erik Rosenbrand en was het wachten op de volgende kans. Deze kwam dan ook in de 16e minuut, opnieuw was het John Broeders die de bal over de doellijn wist te duwen na een prima aanval wederom over rechts. Na deze vroege beslissing was het afwachten hoeveel de in het nieuwe uit shirt spelende ONI brigade er zouden gaan maken, dat deze nieuw geschonken shirts door V. D ASSEM AUTO’S hun positieve uitwerking had bleek wel nadien.
ONI deed wat het wilde en had al voor de rust de eindstand van 5-0 moeten bereiken, alleen stond op sommige momenten het vizier niet juist afgesteld. Toch kwam men voor rust nog op 3-0 en was de strijd helemaal beslist, lukte het Nils Verkooijen tegen Olympia nog niet, nu lukte hem het wel om uit een vrijetrap alles en iedereen van Nordea te verassen en de stand naar 3-0 te tillen, ONI op rozen en de eerste 3 punter gloorde aan de lucht. Misschien dat de uitdagende woorden van de trainer net het laatste zetje was wat men nodig had, wat was het geval, tijdens de bespreking gaf de trainer aan dat bij winst hij alle voetbalschoenen mee naar huis nam  en deze ging poetsen, en zo gezegd zo gedaan was hij ten tijde van dit schrijven nog druk met poetsen.
Na de rust waarin de niet goed in zijn vel zittende John Broeders achter bleef in de kleedkamer en vervangen werd door Jelle Horsten ging ONI door met waar het voor rust gebleven was. Opnieuw werden de kansen aan elkaar geregen maar moest men tot de 62e minuut wachten voor men weer kon juichen, nu mocht Thomas Heijblom aanleggen van de stip en dit deed hij bekwaam, de keeper geen schijn van kans gevende trok hij de score op naar 4-0 en ontstond er al een feestelijke sfeer zowel binnen als buiten het veld.
De echte scherpte ging er een beetje vanaf, en er werden enkele wissels door gevoerd, Aron Klaasen kwam voor de moe gestreden Scotty v Leeuwen en Kevin Faes verving de gehele wedstrijd werkeloos toe kijkende linksback Marthijn Oerlemans.
Even werd het nog spannend voor Nordea, de vraag was of dat de doelman van Nordea mocht blijven staan of niet na een overtreding op Erik Rosenbrand, wel of niet doorgebroken speler een scorings kans ontnemen door een overtreding, de scheidsrechter oordeelde dat hij mocht blijven staan, wat leide tot einige discussie langs de zijlijn.
Verders loste de prima leidsman dit op een keurige manier op en werd de wedstrijd niet al in een vroeg stadium helemaal dood gemaakt zoals men dan zegt. Dat ONI in de 87e minuut de uit eindelijke 5-0 middels een schitterende solo aktie van Erik Rosenbrand op het bord kreeg deed de Oranje/Blauwe mens goed. Eindelijk de lang verwachte overwinning binnen gesleept en men heeft een hoop vertrouwen getankt. Nu deze lijn doorzetten als men a.s zaterdag op bezoek gaat in Breda bij TVC/Breda.