Dames VV Dongen verslaan Beerse Boys

Felheid, concentratie en scherpte, met deze instelling begonnen de dames deze zondag aan de wedstrijd tegen weer een nieuwe tegenstander. Beerse Boys VR2 had vorige week met 5-0 verloren van Blauw-Wit VR1 en dus wist Dongen wat hun te doen stond.  Meteen al in de 3e minuut kwam Dongen op voorsprong. De bal wordt net achter de verdediging van de dames van Beerse Boys gelegd en Sylvana Bliekendaal kan de bal prima controleren en knalt de bal achter de keeper langs 1-0.

Dongen vuurt nog wat afstand schoten op de goal van Beerse Boys en er volgen nog wat corners. In de 12e minuut valt er dan toch alweer een doelpunt. Manuela Biekens stuurt Sylvana weg, maar ze schiet tegen de keeper. Gelukkig krijgt ze de bal toch weer terug en kan ze voorzetten op Julie Stuit. Die knalt hem alsnog in het net 2-0. In de 17e minuut scoort Dongen uit een corner genomen door Rebecca Bliekendaal. Deze valt voor de voeten van Betty Siemons 3-0. Nadat de dames van Dongen de eerste 20 minuten met name op de helft van Beerse Boys waren te vinden, wordt het wat onrustig aan de kant van Dongen. Hierdoor kreeg Beerse Boys in deze fase de mogelijkheid te gaan voetballen. Toch vallen er voor rust nog twee doelpunten in het voordeel van Dongen. Een prima steekpass belandt bij Manuela. En zoals we van haar tot nu toe gewend zijn. Beland deze snoeihard in het net. En dit deed ze niet 1x deze helft, maar liefst 2x. In deze fase kwam Beerse Boys er een enkele keer gevaarlijk uit. Dit resulteerde in de 44e minuut in een corner welke door Beerse Boys het net in werd geschoten. En dus gingen de dames rusten met een stand van 5-1.
dd23092
De tweede helft  was er een om een abonnement op te nemen, vertelde de trainer. Beerse Boys kwam er niet meer aan te pas. Dongen speelde fel en liet zien dat ze niet tevreden waren met de 5-1. Het doelsaldo kan wellicht in deze competitie belangrijk zijn. En dus volgen er in de tweede helft maar liefst nog 10 doelpunten voor Dongen. Als we deze allemaal uitschrijven wordt het wellicht een eentonig verslag. De doelpunten vielen uit prachtige corners en goed combinatiespel. Door druk op de ketel te zetten bij de tegenstander werden ballen op het juiste moment onderschept. In de 80ste minuut wisten de dames van Beerse Boys nog een keer te scoren uit een vrije trap 15-2. Kortom: complimenten voor de inzet vandaag. Zo zie je maar wat je met felheid, scherpte en concentratie kunt bereiken. Volgende week de uitwedstrijd tegen Chaam VR1, aanvang 10.30 uur. Als de dames deze wedstrijd met net zo veel passie spelen kan ook dat een leuke wedstrijd gaan worden.