Arbeid adelt maar half voor ONI

Op een dramatisch slecht veld hebben Good Luck en ONI er alles aan gedaan om de aanwezige supporters een voetbalwedstrijd voor te schotelen.Voetballen op dit veld was haast onmogelijk en beide teams hanteerden veelvuldig de lange bal met daaraan gekoppeld de nodige strijd met als resultaat veel strijd en beleving.Voor ONI was het alle hens aan dek gezien de stand op de ranglijst, en men wist dat verlies deze middag catastrofale gevolgen zou kunnen hebben.

Enigszins onder druk door dit gegeven was de eerste helft slapjes aan ONI zijde.
De angst om een tegentreffer te moeten incasseren was misschien wel debet aan het verloop van de eerste helft, maar zeer zeker het niet normaal een bal naar elkaar kunnen spelen over een afstand van 5 meter door de staat van het veld deed er ook geen goed aan.
Ook Goodluck sprak haar ongenoegen uit over de staat van het veld en had de zelfde problemen als ONI. Aldus ontspon zich een lange ballen snel thuis spelletje en was het bezien wie er het best met de eventuele mogelijkheden kon omgaan. Het slappe begin koste ONI in de 17e minuut dan ook een volkomen onverwachte tegentreffer. Uit een vrije trap wist Goodluck op 1-0 te komen, mede door niet kordaat ingrijpen aan ONI zijde.
Hierna was het allemaal net niet bij beide teams, en kwam ONI net als Goodluck maar zelde gevaarlijk voor het doel. Zonder benoemenswaardigheden bereikte de teams de rust met een 1-0 voorsprong voor Goodluck. Deze stand was voor ONI om het netjes te zeggen zeer ongunstig en moest en zou omgedraaid moeten worden.
Na rust tapte ONI uit een geheel ander vaatje, de strijdbijl was opgegraven en men knokte voor iedere meter grondgebied. De beloning liet niet lang op zich wachten, een prima lopende aanval op de knolle tuin van Goodluck bracht ONI de 1-1 middels prima werk van Jelle Horsten die de bal beheerst achter de doelman van Goodluck deponeerde. Hierna bleef ONI de bovenliggende partij ingegeven door de strijd die men leverde en Goodluck dus kort op de huid zat. De kleine kansjes en mogelijkheden kwamen er voor ONI en het was wachten op weer een treffer van ONI De beste kans kreeg Brian Weistra in de 22e minuut, al dribbelend ging hij af op het doel van Goodluck, net binnen de zestien klust de bal net tever van zijn voet en word hij te gelijkertijd van achter aangevallen, in een split second besluit hij om toch door te lopen maar kan hij de bal niet meer controleren, wat als hij had gaan liggen?, dit getuigd wel van dadendrang en niet om als swalbe koning te worden aangesproken. De kans op 1-2 was hiermee wel verdwenen.
In de 30 seconden hierna kreeg ONI wel gelijk het deksel op de neus, een rappe aanval werd vakkundig afgemaakt door Goodluck, al was het zo dat ONI met drie man op de speler met de bal af dook en de doelpunten maker over het hoofd zag, deze stond dan ook volkomen ongedekt binnen de zestien en krulde de bal uiteindelijke in de verre hoek. Weer moest ONI in de achtervolging, en dat probeerde men met alles wat men nog in de benen had.
Geluk had ONI ook toen een treffer van Goodluck wegens buitenspel werd afgekeurd niet lang na de 2-1. Ook werden drie verse krachten binnen de lijnen gebracht en was het alles of niets voor ONI. Het venijn zat hem dan ook in de staart van de wedstrijd, ONI gaf vol gas, drong Goodluck terug op eigenhelft en kreeg uit eindelijk loon naar werken. Men moest er wel lang wachten, maar in de 92e minuut was het dan eindelijk raak, de ingevallen Maikel Jolie presteerde het om de bal vanaf de puntzestien aan de rechterzijde van het veld in éénkeer in de verste hoek hoek achter de doelman te plaatsen. Dolle vreugde was het gevolg, en ONI ging voor meer in de resterende 5 minuten blessure tijd.
De pijp bij Goodluck was ver leeg en ONI had nog brandstof om het gaspedaal helemaal in te trappen en bijna was het nog gelukt ook. Pogingen van Jelle Horsten vielen net niet goed en Brian Weistra kwam een teen lengte te kort om een bal in het lege doel te tikken.
De 2-2 was dan ook de einduitslag, 2 ledig was het gevoel ook, niet verloren, maar met hard werken een punt uit het vuur gesleept. De arbeid heeft ONI dus een broodnodig puntje op geleverd. Nu is het a.s zaterdag voor ONI de wedstrijd van aanhaken of afhaken als het Gelderse Zuilichem op bezoek komt. Om kans te houden op behoud MOET ONI winnen, gelijk spelen betekend ook verlies. Een eerste finale wedstrijd van de laatste 7 nog te spelen wedstrijden. ONI zal in deze voortijdige finale ook haar sportieve revanche willen behalen na het ongelofelijke verlies bij Zuilichem na een 0-2 voorsprong. Deze altijd beladen wedstrijd tegen Zuilichem zal onder leiding staan van Dhr R Simon uit Zwijndrecht
Winst op zuilichem doet ook dit team weer in het vizier komen van ONI, al heeft zuilichem nog wel drie wedstrijden in te halen, maar moet men deze ook maar eerst in winst zien om te zetten. Spanning alom op deze drukke zaterdagmiddag gezien het overige thuis programma.
PROGRAMMA ONI
22 MAART
15.00    ONI 1 – ZUILICHEM
12.30    ONI 2 – RWB
15.00    ONI 3 – HAAFTEN
12.15    ONI B – SPARTA’30
10.45    ONI C1 – ZUNDERT
10.15    ONI D – sv REESHOF
09.00    ONI F2 – DIA
09.00    ONI mp – IRENE’58
15.00    WASPIK – ONI A
11.30    ZUNDERT – ONI C2
11.15    WERE DI – ONI E1
09.00    ZWALUWE – ONI F1
08.30    BOEIMEER – ONI E2