Corné van Beijsterveld persoonlijk kampioen bandstoten in de 5e klasse

Foto:

Dit jaar vindt voor de 38e keer het persoonlijke kampioenschap bandstoten plaats.

Dit jaar vindt voor de 38e keer het persoonlijke kampioenschap bandstoten plaats.

Het toernooi wordt georganiseerd door B.V. De Valk/De Bobo’s en wordt verspeeld onder auspiciën van de D.B.B. verspeeld in café de valk. In het toernooi spelen in totaal 93 biljarters, die zijn onderverdeeld in 6 klassen. Als extra toetje spelen na afloop van het toernooi de 6 kampioenen op vrijdag 22 en zaterdag 23 maart om een leuke prijzenpot in de superfinale. Vorige week werd de finale verspeeld in de 5e klasse.

Alle deelnemers dienden 15 caramboles te behalen. Na voorwedstrijden in 3 poules plaatsten de beste 6 zich voor deze finale.

 

Clubgenoten Peter Dingemans en Manfred Schmidt opende de finale, in 31 beurten wist Peter te winnen. Corné van Beijsterveld wist vervolgens te winnen van Ad van Gils in 24 beurten. Geert Trommelen begon met winst in 21 beurten op Peter Pijnenburg. Corné van Beijsterveld pakte ook zijn 2e winst tegen Peter Dingemans in 22 beurten. Peter Pijnenburg wist vervogens zijn 1e winst binnen te halen tegen Manfred Schmidt in 34 beurten. Ad van Gils wist wel zijn 2e partij te winnen dat gebeurde tegen Geert Trommelen in 21 beurten. De laatste wedstrijd van dag 1 ging tussen Peter Dingemans en Peter Pijnenburg, Peter Pijnenburg won in 21 beurten. Na dag 1 dus Corné van Beijsterveld als enige nog ongeslagen.

 

Corné van Beijsterveld begon ook ijzersterk op dag 2, Geert Trommelen werd in 11 beurten verslagen. Ad van Gils bleef in het spoor van Corné door Manfred Schmidt in 21 beurten achter zich te laten. Corné van Beijsterveld onderstreepte zijn prima vorm door Peter Dingemans te kloppe in slechts 13 beurten. Ad van Gils moest nu zijn partij winnen tegen Peter Pijnenburg om nog kans te maken op de titel. Ad voldeed aan die eis en won in 15 beurten. Geert Trommelen pakte zijn 2e winst tegen Manfred Schmidt in 20 beurten. Met ingaan van de laatste speelronde nog 2 kanshebbers, Corné van Beijsterveld had 8 punten en Ad va Gils 6. Ad van Gils kwam door winst op Peter Pijnenburg in 16 beurten op 8 punten. De volgende wedstrijd ging tussen Manfred Schmidt en Corné van Beijsterveld, bij winst of remise was Corné de nieuwe kampioen, bij verlies zou er nog een barrage partij volgen tegen Ad. In een nerveuze strijd wist Corné ook deze wedstrijd winnend af te sluiten in 29 beurten en werd ongeslagen kampioen, proficiat. De laatste wedstrijd leverde winst op voor Peter Dingemans tegen Geert Trommelen in 24 beurten. Door dit kampioenschap is Corné ook zeker van deelname aan de superfinale die plaats vindt tussen de 6 kampioenen, Bianca van Praet, kampioene in de 6e klasse is daar ook al voor geplaatst .

 

v.l.n.r. Peter P, Geert, Peter D,, kampioen Corné, Ad en Manfred

 

Ook de 2 persoonlijke prijzen gingen naar de kampioen, beste partij in 11 beurten en hoogste serie van 8. Na afloop reikte wedstrijdleider Jan Smans de prijzen uit aan de deelnemers.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen