Olympia’60 geeft driepunter uit handen

Na het gelijkspel tegen ONI in de dorpsderby wachtte het jonge team van trainer Jurgen van der Elzen een volgende zware uitdaging. TSC uit Oosterhout had twee weken achter elkaar een grote uitslag neergezet door met 4-1 van ONI en met 7-2 van Barca te winnen. Olympia’60 was dus gewaarschuwd voor deze gelouterde ploeg. In een knotsgekke wedstrijd trok het jonge Olympia uiteindelijk aan het kortste eind. De derby werd beslist in het voordeel van de Oosterhoutse gastheer met maar liefst 6-5.Olympia’60 moest sluitpost Ran van Peer missen door een blessure en het jonge talent Ruud van Beek die door de overgang van de A jeugd naar de hoofdmacht een te zware belasting te boven moest komen. Vleugelspits Bryan Weistra, Kevin van Venrooij en Job Vermeulen startten vanaf de reservebank. Het team van Van der Elzen groeit met de week en de sfeer in het team is ongekend, een goede basis voor een mooi seizoen!

Na het gelijkspel tegen ONI in de dorpsderby wachtte het jonge team van trainer Jurgen van der Elzen een volgende zware uitdaging. TSC uit Oosterhout had twee weken achter elkaar een grote uitslag neergezet door met 4-1 van ONI en met 7-2 van Barca te winnen. Olympia’60 was dus gewaarschuwd voor deze gelouterde ploeg. In een knotsgekke wedstrijd trok het jonge Olympia uiteindelijk aan het kortste eind. De derby werd beslist in het voordeel van de Oosterhoutse gastheer met maar liefst 6-5.
Olympia’60 moest sluitpost Ran van Peer missen door een blessure en het jonge talent Ruud van Beek die door de overgang van de A jeugd naar de hoofdmacht een te zware belasting te boven moest komen. Vleugelspits Bryan Weistra, Kevin van Venrooij en Job Vermeulen startten vanaf de reservebank. Het team van Van der Elzen groeit met de week en de sfeer in het team is ongekend, een goede basis voor een mooi seizoen!

 

Al vroeg in de wedstrijd kreeg Olympia de deksel op zijn neus. Al na 4 minuten was het een TSC aanvaller die uit een corner de bal op magistrale manier in één keer op zijn slof nam en de bal in de kruising joeg. Een goal die je maar één keer in je leven maakt maar dit keer was natuurlijk Olympia weer de pineut. Olympia’60 ging niet bij de pakken neer zitten en bleef aanvallen. Na ongeveer een kwartier kwam de aansluitingstreffer. Uit een scrimmage kwam de bal bij aanvoerder Robert Hillebrand die dit buitenkansje verzilverde. Voor de aanvoerder van Olympia was het 8 jaar geleden dat hij doeltreffend was, voor kenners toentertijd in de gewonnen wedstrijd tegen ZPR uit Bergen op Zoom.
Hierna bleef Olympia druk uitoefenen op de gastheer maar kwam zelf enkele keren goed weg door snelle aanvallen van de uitstekende TSC aanvallers. Dylan van der Elzen die een uitstekende wedstrijd speelde was degene die Olympia op voorsprong zette door bij een corner van Casper van der Aa goed voor zijn tegenstander te komen en zo de 1-2 op de borden liet zetten. Met deze stand gingen beide ploegen de kleedkamer in en het geloof was er bij de jonge honden van Van der Elzen. Met beide benen op de grond blijven staan was de missie want we waren pas halverwege.

 

Als een mokerslag viel in de derde minuut van de tweede helft al de gelijkmaker. Hierna brak het kwartiertje van goaltjesdief Nick van Wanrooij aan. Na een geblokt schot van de Olympia spits wist van Wanrooij de bal in tweede instantie in de netten te jagen. Opnieuw kwam Olympia op voorsprong maar de vreugde duurde maar even. Nog in dezelfde minuut werd het 3-3 en de wedstrijd kon weer opnieuw beginnen. Zo dacht Nick van Wanrooij er niet over en hij bevestigde dat door een handig pasje van Dylan van der Elzen doeltreffend af te ronden. Raymon Damen zorgde er persoonlijk voor dat Nick van Wanrooij zijn glasheldere hattrick kon voltooien. Met een bekeken pass bereikte hij het Olympia talent die met een prachtig stiftje zijn derde van de middag liet aantekenen. Hierna dacht Olympia de buit binnen te hebben maar niets was minder waar.

 

Boegbeeld van de verdediging Bas Loonen moest door een rugblessure het veld ruimen wat duur kwam te staan voor Olympia. Niets ten nadelen van de invallers maar Olympia was het laatste kwartier ten dode opgeschreven. De snelle TSC aanvallers wisten in de slotfase maar liefst driemaal de overigens goed keepende Olympia doelman Wouter van Dirven te verschalken. De jonge Olympia goalie die de wedstrijd begon met een slijmbeursontsteking maar wist prima zijn mannetje te staan.
Een zuur verlies voor de jonge Dongense ploeg die volgende week op bezoek mag bij het Tilburgse SVG.SVG degradeerde uit de 3e klasse en wist tot dusver nog geen enkel punt te vergaren. Na de wedstrijd werden de koppen weer bij elkaar gestoken en was het complete Olympia team het met elkaar eens dat de groep super met elkaar omgaat, de sfeer top is en dat de punten nog wel komen.
Hopelijk is dat volgende week in Tilburg.
De wedstrijd vangt aan om 14.30 uur en natuurlijk zijn alle supporters meer dan welkom om onze jonge jongens een hart onder de riem te steken en aan te moedigen!

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen