Dongen kleurt op 19 mei nog een keer oranje

Foto:

Dongen heeft er sinds 2022 een evenement bij. Een evenement waaraan iedereen kan deelnemen en plezier beleven: de Doorkomst van de Roparun door ons dorp.

Maar liefst 171 Roparunteams zullen op 19 mei door Dongen trekken. Lopers, fietsers en begeleidende voertuigen zijn op weg van Clastres in Frankrijk naar Rotterdam. Dit wordt gedaan voor het goede doel, de palliatieve zorg voor kankerpatiënten.

532 kilometer
De kortste route wordt hierbij zeker niet gekozen. De traditionele startplek in Parijs kan deze keer niet gebruikt worden vanwege de Olympische spelen die daar dit jaar gehouden worden. Er moet namelijk wel aan de 532 kilometers gekomen worden. Gekozen is om de meeste kilometers door Noord-Brabant te laten gaan. Dat de Roparun ook dit jaar weer Dongen aandoet heeft alles te maken met de grandioze ontvangsten in 2022 en in 2023 die de teams hier mochten ervaren. Dongen werd twee opeenvolgende jaren verkozen tot op twee na beste doorkomstplaats. Dongen liet zich dan ook van haar beste kant zien.

Nog een oranje feest
Ook dit jaar is er weer een prachtig programma in elkaar gezet. Atledo heeft een feest voorbereid dat geen Dongenaar wil missen. Ook van buiten Dongen hebben al vele belangstellenden aangegeven de echte Roparunsfeer op te komen snuiven. Vijf bands treden zondag 19 mei van 16.00 tot 24.00 uur belangeloos op. Er is een podium, een catwalk met rode loper, er is lekker eten en drinken in overvloed en de sfeer is ongetwijfeld weer helemaal top. Heel Dongen wordt sowieso betrokken bij deze doorkomst. Langs de hele route wordt er van de bewoners gevraagd om hun huis en tuin in het oranje te versieren. Dit werd vorig jaar door de teams ook erg gewaardeerd U kunt samen laten zien, dat de Roparun leeft in Dongen. Vlaggetjes, ballonnen, en andere oranje attributen mogen uit de (verkleed-)kist. Wethouder René Jansen is de jury die de mooist versierde panden zal belonen met een prijs.

Ook in de feesttent bij Atledo is de dresscode oranje. Dit jaar doen er ook een mooi aantal horecaondernemers mee om de lopers een feestelijk onthaal te bieden. Zowel bij Janssen & Janssen, Winkk, De Cammeleur als Loud is er muziek en ambiance. Als de lopers en fietsers in Dongen arriveren hebben ze er 353 kilometers op zitten. Voor ze de tweede nacht ingaan om de resterende 179 kilometers te overbruggen naar de Coolsingel worden ze nog een keer goed opgepept door de Dongense bevolking.

Veel acties voor het goede doel
Roparunteam ’t Halve Zolenlijntje bestaat voor een belangrijk deel uit Dongenaren en de connectie met Atledo is overduidelijk. Na de Roparun wordt bekendgemaakt wat al hun acties in het totaal opgebracht hebben. ’t Halve Zolenlijntje staat in de startblokken voor haar monsterrace. Atledo gaat weer voor een grandioos feest. Op zondagavond 19 mei rond 21.00 uur hoopt ’t Halve Zolenlijntje door Dongen te komen. Dongen gaat nog een keer oranje kleuren


Vacature

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen